Mere om biblioteksorienteringer

Kom på opgavejagt eller mød Doktor Bogglad

Alle børnehaver og skoleklasser er velkomne på bibliotekerne til en biblioteksorientering.

Bestil gerne i god tid, hvis I ønsker en bestemt dato eller tidspunkt. Kontakt biblioteket eller brug formularen.
> Bestil biblioteksorientering til klassen
> Print folder

For børnehaver

Børnehaverne får en kort introduktion til, hvordan man bruger biblioteket. Hvad må man? Hvad må man ikke? Hvad kan man låne? Herefter kommer Doktor Bogglad og giver et lille kursus i, hvordan man passer rigtig godt på, at bøgerne ikke bliver syge.

Når børnene er færdige, er de uddannede Bogvogtere (dem, der passer på bøgerne). Til slut får de en lille historie. Biblioteksorienteringen varer typisk i alt en times tid.
> Bestil biblioteksorientering til børnehaven
 

For skoleklasser 2022/2023

0. klasse

Nordisk Biblioteksuge
Mandag d. 14. november inviteres 0. klasserne til at høre en god historie i anledning af Nordisk Biblioteksuge. Det foregår på KulturØen. Biblioteket sender en invitation med først-til-mølle tilmelding.

0. - 1. klasse

Biblioteksudflugt
Vi viser rundt i biblioteket, fortæller om lette bøger og børnene løser en quiz. 
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til selv at låne materialer. 
Max. 1 klasse ad gangen.

Oplæsning
Bibliotekaren læser en god historie og eleverne får en kreativ aktivitet, som kan laves på
biblioteket eller tages med hjem i klassen. Max. 1 klasse ad gangen.

2. - 3. klasse 

Booktalk
Vi anbefaler spændende bøger i forskellige genrer og sværhedsgrader, som passer til aldersgruppen. Ind imellem anbefalingerne laver vi små aktiviteter.
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til selv at låne materialer.

1. – 5. klasse

Læsehunde
Gratis tilbud om læsehjælp til elever med læseudfordringer, som savner motivation og lyst til at træne læsningen. Her kan barnet mødes med læsehunden og dens ejer på biblioteket en gang om ugen og træne læsningen i trygge og hyggelige rammer med ro og nærvær. Efter hver læsning er der tid til hygge og leg, for at give barnet en positiv oplevelse med læsningen. Efter endt forløb på ca. 6 uger modtager barnet et diplom med et billede af barn og læsehund sammen.
Læs mere og bestil tid på www.læsehunde.dk.

4. – 6. klasse

Booktalk
Vi anbefaler spændende romaner i forskellige genrer og sværhedsgrader til inspiration til læsning i fritiden. Ind imellem anbefalingerne laver vi små aktiviteter.
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til at låne materialer selv.

4. – 7. klasse

Søgning
Rundvisning og information om, hvad biblioteket kan bruges til, og hvor de forskellige materialer står. Herefter introduktion til litteratursøgning i bibliotekets søgebase. Hvis klassen arbejder med et bestemt emne til en opgave, er det en fordel, at eleverne på forhånd har taget nogle spørgsmål med til søgning. Til slut arbejder vi i grupper med opgaver.
Varighed: ca. 1½ time. Sæt gerne 2 timer af, hvis der skal være tid til selv at låne materialer. Max. 1 klasse ad gangen.

5. klasse

Stormester i oplæsning
5. klasserne inviteres til at deltage i en oplæsningskonkurrence for hele Middelfart Kommune. Skolerne skal selv afholde en intern udvælgelse af deltagere fra de enkelte skoler. 
Den lokale runde er onsdag d. 22. marts 2023 på biblioteket på KulturØen. Tilmeldingsfrist d. 8. februar 2023

6. klasse

SmartParatSvar
Hvert år inviteres 6. klasserne til at deltage i den landsdækkende quizkonkurrence SmartParatSvar. Den lokale runde er onsdag d. 7. december 2022 på biblioteket på KulturØen. Vinderne går videre til en regional runde i Odense, som finder sted onsdag d. 11. januar 2023, og og evt. den nationale finale som afholdes digitalt onsdag d. 1. februar 2023.
Tilmeldingsfrist d. 21. september 2022.

7. - 9. klasse

Booktalk
Vi anbefaler spændende romaner i forskellige genrer og sværhedsgrader til inspiration til læsning i fritiden. 
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til at låne materialer selv.

8. - 9. klasse

Udvidet søgning
Rundvisning og information om, hvad biblioteket kan bruges til, og hvor de forskellige materialer står. Herefter går vi i dybden med søgning i bibliotekets base og andre relevante kilder. 
Biblioteksorienteringen fungerer bedst, når den understøtter elevernes aktuelle undervisning eller opgaveskrivning. Kontakt derfor gerne biblioteket om det, eleverne arbejder med lige nu, så kan vi målrette et besøg på biblioteket. Varighed ca. 1 time.

> Bestil biblioteksorientering til klassen