Om KulturØen

KulturØens historie, indretning og design

KulturØen blev bygget i 2005 og er tegnet af arkitekt John Lassen fra arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen. Bag byggeriet stod Middelfart Kommune, Middelfart Sparekasse og Kvickly, som siden har drevet KulturØen som en ejerforening.

11 år senere i 2016 blev den indre del af bygningen gennemgribende redesignet. Karl Rasmussen Arkitekter har haft entreprisen på bygningsændringerne og Rosan Bosch Studio har rådgivet vedrørende den overordnede designlinje og den oplevelsesorienterede indretning, og dermed også stået i spidsen for KulturØens forvandling.

En glasvæg blev revet ned og et stort samlet rum tegner nu hele stueetagen. Husets gæster og byens turister kan derfor færdes frit i hele arealet og bruge alle faciliteter. Ved indgangen møder man en stor fælles velkomstskranke, hvor gæster kan få hjælp, uanset om de er på jagt efter en cykelrute, skal finde litteratur og information til historieopgaven, skal i biografen, til fest eller til konference. Samtidig er der investeret i afhentningsrum til bøger, film og spil, automater til udlån og aflevering, ny sorteringsrobot  mv. Biblioteket på KulturØen kan nu frit bruges fra tidlig morgen til aften som et åbent selvbetjent bibliotek.
 

Hvem har hjemme på KulturØen?
Restaurant MAST har været KulturØens restaurant siden maj 2019.
> Restaurant MAST

Panorama Biografen har været på KulturØen lige siden åbningen i 2005.
> Panorama Biograferne

Oscars Kaffebar er drevet af Panorama Biografen, men der er åbent for alle KulturØens gæster. Kaffebaren opstod i forbindelse med ombygningen i 2016.
> Oscars Kaffebar

Turistinformation finder man i den store gule skranke, som er det første man møder når man kommer ind på KulturØen. Her kan man finde mange pjecer og oplysninger om lokale seværdigheder. Desuden er man selvfølgelig altid velkommen til at spørge personalet.
> Åbningstider for Turistinformationen
> Visit Middelfarts hjemmeside

Biblioteket har været på KulturØen siden åbningen i 2005. Efter den store ombygning i 2016 er åbningstiderne blevet meget udvidet, således at der i hverdagene er åbent på biblioteket fra kl. 07.00-20.00 og i weekenden fra kl. 07.00-17.00. Den betjente åbningstid er lidt mere begrænset.
> Åbningstider for biblioteket på KulturØen
 

Mødefaciliteter
På KulturØen er der en række muligheder for at afholde et møde eller samtale i en afslappet atmosfære enten helt privat i et lukket mødelokale eller i en krog på KulturØen. Noget koster penge mens andet er helt gratis at benytte.

Der er mødelokaler for så få som otte personer og helt op til konferencelokale med plads til 180 personer.
> Læs mere om lokalerne på KulturØen

Som nævnt er der kroge rundt om på KulturØen, hvor alle er mere end velkomne til at slå sig ned med sine studier, sit arbejde eller sit møde. For eksempel kan nævnes Salonen, der står i åben forbindelse med Oscars Kaffebar, hvor der er et bord med plads til seks-otte personer. Forplejning skal dog købes hos Kaffebaren. Derudover er der rundt om på biblioteket borde, hvor små grupper kan samles omkring.

Kom indenfor og find lige den plads, der passer til dit behov. Med eller uden udsigt.
 

De nærmeste omgivelser
Den åbne plads foran KulturØen (KulturØ-pladsen) blev i forbindelse med byggeriet af Nytorv (rådhus, boliger og butikker) ombygget/nyindrettet for at sikre sammenhæng mellem Nytorv og KulturØen.

Arbejdet inkluderede ny belægning på pladsen, mere attraktive områder for børn og en indretning, der skaber rum til aktiviteter, som for eksempel koncerter og udendørs teater.

KulturØen har været omkranset af en privat lystbådehavn (Nyhavn) med 67 pladser siden åbningen i 2005. I 2017 skete der en videre udbygning af havnepladser (Nyhavn II).
 

Møbler og kunst
På KulturØen kan man se en lang række fine møbler, lamper og kunst

De fleste af stolene på KulturØen er af mærket Hay. Som gæst møder man blandt andet modellerne About a Chair, About a Stool og About a Lounge Chair.

Lamperne er en historie for sig selv, og fungerer både som lyskilder og som designelementer i sig selv. Man møder især en række forskellige modeller af mærket Muuto, men der er blandt andet også lamper fra Verner Panton, Wästberg og Flos.

Rundt om på KulturØen er der udstillet forskellige kunstværker i form af malerier, raderinger, skulpturer mm. Nogle af disse kunstværker udskiftes årligt, da de er udstillet, som en del af kunstrådet i Middelfart Kommunes kunstsamling.

Fordelt udover det meste af KulturØen hænger der uroer i papir fra det lokale firma Livingly. Designeren er den lokale Louise Helmersen, som blandt andet er kendt fra TV2-programmerne Made in Denmark.
 

Skattekister og sneglehus - områder på KulturØen
Designfirmaet Rosan Bosch Studio har tidligere arbejdet ned fornyelse af biblioteker. Arbejdet har altid været kendetegnet ved nøgleordene farver, former og funktion. Det har betydet, at KulturØen blandt andet har fået ’skattekister’, ’en oase’, ’et bjerg’ og et ’sneglehus’. Ønsket har været at skabe fantasifulde mødesteder, som tiltrækker mennesker og skaber liv, med plads til aktiviteter, inspiration og interaktion.