Hvad er læseklasser?

Formålet er at skabe gode læseoplevelser og læseglæde hos skoleelever.

Læseklasser er et tilbud hvor skoleklasser får muligheden for - som en af bibliotekets udvalgte 'læseklasser' - at få et hav af inspiration, boganbefalinger, læsetips, læseudfordringer og fantastiske læseoplevelser gennem et helt skoleår.

Den enkelte læseklasse bliver koblet til faste biblioteksformidlere, der står for spændende aktiviteter og arrangementer, samt sender inspiration og materialer til klassen gennem hele året.

Formålet med læseklasser

Konceptets overordnede mål er at skabe læseglæde og gode læseoplevelser hos eleverne igennem et sammenhængende forløb over et helt skoleår, samt at eleverne opbygger en personlig relation til folkebiblioteket.

Ved at strække forløbet over et helt skoleår skabes en kontinuitet i elevernes møde med biblioteket. Forløbet og de mange forskellige aktiviteter og materialer gør det muligt for biblioteket at række ud til mange forskellige typer af læsere, at møde eleverne på deres egen banehalvdel med et skræddersyet forløb, samt at bygge bro mellem elevernes læsning i skolen og i fritiden.

I et læseklasse-forløb vil klasserne:
•    Komme til 'meet and greet' på biblioteket med rundvisning og præsentation
•    Udfylde personlige læselandskaber med elevernes foretrukne genrer og interesser
•    Få skræddersyede booktalks med inspirerende boganbefalinger
•    Få individuelle og fælles læseudfordringer
•    Blive inviteret til læseklasse-afslutning på biblioteket med fede læseoplevelser
•    Få nyhedsbreve til forældre med gode boganbefalinger og læsetips til fritidslæsningen hjemme

Der vil være begrænsning på antallet af klasser, der kan deltage, så hvis der er interesse for at være med, skal man skynde sig at melde sig til.
Tilmelding til: mette.geislerolsen@middelfart.dk