Mere om biblioteksorienteringer

Kom på opgavejagt eller mød Doktor Bogglad

Alle børnehaver og skoleklasser er velkomne på bibliotekerne til en biblioteksorientering.

Bestil gerne i god tid, hvis I ønsker en bestemt dato eller tidspunkt. Kontakt biblioteket eller brug formularen.
> Bestil biblioteksorientering til klassen
> Print folder

For børnehaver

Børnehaverne får en kort introduktion til, hvordan man bruger biblioteket. Hvad må man? Hvad må man ikke? Hvad kan man låne? Herefter kommer Doktor Bogglad og giver et lille kursus i, hvordan man passer rigtig godt på, at bøgerne ikke bliver syge.

Når børnene er færdige, er de uddannede Bogvogtere (dem, der passer på bøgerne). Til slut får de en lille historie. Biblioteksorienteringen varer typisk i alt en times tid.
> Bestil biblioteksorientering til børnehaven
 

For skoleklasser 2023/2024

0. klasse

Nordisk Biblioteksuge
Fredag d. 17. november 2023 inviteres 0. klasserne til at høre en god historie i anledning af Nordisk Biblioteksuge. Det foregår på KulturØen. Biblioteket sender en invitation med først-til-mølle tilmelding.

0. - 1. klasse

Biblioteksudflugt
Vi viser rundt i biblioteket, fortæller om lette bøger og børnene løser en quiz. 
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til selv at låne materialer. 
Max. 1 klasse ad gangen.

Oplæsning
Bibliotekaren læser en god historie og eleverne får en kreativ aktivitet, som kan laves på
biblioteket eller tages med hjem i klassen. Max. 1 klasse ad gangen.

2. - 3. klasse 

Booktalk
Vi anbefaler spændende bøger i forskellige genrer og sværhedsgrader, som passer til aldersgruppen. Ind imellem anbefalingerne laver vi små aktiviteter.
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til selv at låne materialer.

1. – 5. klasse

Læsehunde
Gratis tilbud om læsehjælp til elever med læseudfordringer, som savner motivation og lyst til at træne læsningen. Her kan barnet mødes med læsehunden og dens ejer på biblioteket en gang om ugen og træne læsningen i trygge og hyggelige rammer med ro og nærvær. Efter hver læsning er der tid til hygge og leg, for at give barnet en positiv oplevelse med læsningen. Efter endt forløb på ca. 6 uger modtager barnet et diplom med et billede af barn og læsehund sammen.
Læs mere og bestil tid på www.læsehunde.dk.

Teaterforestillingen "Hånden"
Tirsdag den 29. august kl. 10-10.30
Privatdetektiv Dick van Dutch er leder af Bureauet for Intuitiv Investigation. Han er en knivskarp opdager, født med en næse for forbrydelser. Men noget eller nogen modarbejder hans opklaringsarbejde - mystikken breder sig!
Institutioner kan bestille gratis billetter hos: Marlene.Clement@Middelfart.dk 
Forestillingen spiller på P-pladsen ved Ejby Bibliotek. I tilfælde af dårligt vejr er vi inde på biblioteket.

4. – 6. klasse

Booktalk
Vi anbefaler spændende romaner i forskellige genrer og sværhedsgrader til inspiration til læsning i fritiden.
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til at låne materialer selv.

4. – 7. klasse

Søgning
Rundvisning og information om, hvad biblioteket kan bruges til, og hvor de forskellige materialer står. Herefter introduktion til litteratursøgning i bibliotekets søgebase. Hvis klassen arbejder med et bestemt emne til en opgave, er det en fordel, at eleverne på forhånd har taget nogle spørgsmål med til søgning. Til slut arbejder vi i grupper med opgaver.
Varighed: ca. 1½ time. Sæt gerne 2 timer af, hvis der skal være tid til selv at låne materialer. Max. 1 klasse ad gangen.

5. klasse

Læseklasser
Har I lyst til at blive læseklasse?
Læseklasser er et tilbud, hvor tilmeldte 5. klasser får muligheden for – som en af bibliotekets udvalgte ’læseklasser’ – at få et hav af inspiration, boganbefalinger, læsetips, læseudfordringer og fantastiske læseoplevelser gennem et helt skoleår. Den enkelte læseklasse bliver koblet til faste biblioteksformidlere, der står for en masse spændende aktiviteter og arrangementer, samt sender inspiration og materialer til klassen gennem hele året.
Vi har i år ressourcer til 4 læseklasser, så skynd jer at melde jer til! I kan se mere om projektet på bibliotekets hjemmeside. Tilmelding til: mette.geislerolsen@middelfart.dk senest mandag d. 21. august 2023.
> Læs mere om Læseklasser

Stormester i oplæsning
5. klasserne inviteres til at deltage i en oplæsningskonkurrence for hele Middelfart Kommune. Skolerne skal selv afholde en intern udvælgelse af deltagere fra de enkelte skoler. 
Den lokale runde er onsdag d. 20. marts 2024 i Middelfartsalen på KulturØen. Tilmeldingsfrist d. 31. januar 2024.

6. klasse

SmartParatSvar
Hvert år inviteres 6. klasserne til at deltage i den landsdækkende quizkonkurrence SmartParatSvar. Den lokale runde er onsdag d. 6. december 2023 i Middelfartsalen på KulturØen. Vinderne går videre til en regional runde i Odense, som finder sted onsdag d. 10. januar 2024, og og evt. den nationale finale som afholdes digitalt onsdag d. 7. februar 2024.
Tilmeldingsfrist d. 20. september 2023.

7. - 9. klasse

Booktalk
Vi anbefaler spændende romaner i forskellige genrer og sværhedsgrader til inspiration til læsning i fritiden. 
Varighed: ca. 1 time. Sæt gerne 1½ time af, hvis der skal være tid til at låne materialer selv.

8. - 9. klasse

Udvidet søgning
Rundvisning og information om, hvad biblioteket kan bruges til, og hvor de forskellige materialer står. Herefter går vi i dybden med søgning i bibliotekets base og andre relevante kilder. 
Biblioteksorienteringen fungerer bedst, når den understøtter elevernes aktuelle undervisning eller opgaveskrivning. Kontakt derfor gerne biblioteket om det, eleverne arbejder med lige nu, så kan vi målrette et besøg på biblioteket. Varighed ca. 1 time.

> Bestil biblioteksorientering til klassen