Gode Gerninger i Middelfart hjælper børn i Syrien

04.01.22
I forbindelse med Danmarks Indsamling 2022 giver danske børns gode gerninger penge til Syriens nødstedte børn.

Gør en god gerning, og hjælp udsatte børn i Syrien. Sådan lyder budskabet, når DR og en række samarbejdspartnere engagerer landets børn i den gode sags tjeneste. Når et barn gør en god gerning, giver Novo Nordisk Fonden 20 kroner til Danmarks Indsamling. Gerninger registreres online eller på et af landets biblioteker.

Luft din nabos hund, saml skrald omkring din skole, eller hjælp din træner med at pumpe bolde. Det er opfordringen, når Ramasjang, Ultra, DR Lær, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2022 sammen med de yngste danskere - en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der hidtil har engageret tusindvis af landets børn.

Fra den 4. januar og frem til Danmarks Indsamling den 28. januar udløser hver god gerning en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden. Pengene går til et Røde Kors-projekt i Syrien, som hjælper udsatte børn og unge til at få en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.

Gode Gerninger kan laves sammen eller hver for sig.

Registrer din gode gerning

Man skal huske at registrere en god gerning. Det gør man ved at udfylde et Gode Gerninger-bevis på sit lokale bibliotek eller på dr.dk/godegerninger. Her kan man også indsende et foto af en gerning. Man kan indsende en video til Ramasjang på dr.dk/ramasjang. Alle, der laver en god gerning, modtager et velfortjent diplom.

> Print dit eget Gode Gerninger-bevis
> Indsend din Gode Gerning hos DR

Danmarks Indsamling 2022

Danmarks Indsamling er et samarbejde mellem DR og 12 humanitære organisationer.
> Læs mere om årets tema

Om Røde Kors-projektet i Syrien

Novo Nordisk Fondens donation går til et Røde Kors-projekt i Syrien. Projektet bidrager aktivt til FN’s Verdensmål 3,4 og 8. Målet for projektet er at forbedre syriske børn og unges velbefindende og give dem færdigheder til at sikre sig en uddannelse og dermed øge deres muligheder for fremtiden.
> Læs mere om projektet