group of people walking near body of water and building under blue sky at daytime

6 franske fristelser

11.07.23
Frankofil? Er du også fascineret af franske ferier, kyster, byer og især fransk litteratur? Så er denne bogliste noget for dig.

Her har vi samlet et udvalg af bemærkelsesværdige, nulevende franske forfattere og nogle af deres seneste romaner oversat til dansk. Listen begynder med en fremragende debutant, der fortjener særlig opmærksomhed.

Bon Voyage - god læserejse!

Storebror af Mahir Guven

Fremragende fransk debutroman om immigrantlivet i en forstad, hvor fremmedgørelse, fattigdom og fordomme er støbt i betonen.

> Læs anmeldelse af ' Storebror' hos Litteratursiden

 

Forvandlingens metode af Édouard Louis

Édouard Louis' odyssé mod den kulturelle og økonomiske elite er en indsigtsfuld og rørende indgang til forfatterskabet og livet som privilegeret uprivilegeret.

> Læs anmeldelse af 'Forvandlingens metode' hos Litteratursiden

 

Alle lykkelige familier af Hervé Le Tellier

Hervé Le Tellier fortæller om sin kærlighedsløse opvækst i Paris med lige dele indsigt og ironisk distance i stærkt bevægende erindringsroman.

> Læs anmeldelse af 'Alle lykkelige familier' hos Litteratursiden

 

Skammen af Annie Ernaux

'Skammen' sætter Ernaux’ forfatterskab i et større perspektiv ved at vise, hvordan en voldsom hændelse i barndommen bliver en livslang skam.

> Læs anmeldelse af 'Skammen' hos Litteratursiden

 

Tilintetgøre af Michel Houellebecq

Houellebecq har skrevet sin efter sigende sidste roman, og der er for første gang et lille håb. Men er franskmanden blevet for lykkelig til for alvor at skrive en god roman?

> Læs anmeldelse af 'Tilintetgøre' hos Litteratursiden

 

Børnene er konger af Delphine de Vigan

Delphine de Vigan har skrevet en eminent og nervepirrende pageturner om en 6-årig influencers forsvinden.  Et kvalmende wake up call om vores digitale (u)virkelighed.

> Læs anmeldelse af 'Børnene er konger' hos Litteratursiden

 

Få mere inspiration til din sommerlæsning på Litteratursiden.