Litteratur set fra din vinkel

Hvad er egentlig god litteratur? Og kan den mon ligefrem helbrede? Det kommer helt an på, hvem man spørger. Nu spørger vi dig.

Under overskriften ”Litteraturvinkler” løber en række debatskabende arrangementer af stablen i Middelfart i efteråret 2018 og foråret 2019.

I arrangementerne tager vi udgangspunkt i de mange forskellige meninger, der er om litteratur. Den almindelige læser, forfatteren, anmelderen, bibliotekaren m.fl. har hver deres syn på litteratur. Og disse forskellige synsvinkler vil vi nu bringe i spil gennem projektet ”Litteraturvinkler”.

Kan litteratur helbrede?
Første arrangement under ”Litteraturvinkler” er en paneldebat, som finder sted søndag den 26. august kl. 14.15 i Teglgårdsparken. Her vil forfatterne Kim Leine og Daniel Boysen samt lektor ved SDU, Camilla Schwartz, debattere, om det er muligt, at litteraturen har en helbredende kraft. Hvad tror du? Kom og deltag i debatten, som styres af litteraturformidler Maria Guldager Rasmussen.

Hvad er god litteratur?
Der er mange meninger om, hvad god litteratur er. Og vi vil også gerne høre din, når vi den 8. oktober kl. 19.30 inviterer til debatarrangement med overskriften ”Hvad er god litteratur?” Journalist Adrian Hughes styrer debatten, hvor både en litteraturanmelder, en forfatter, formanden for Bibliotekschefforeningen og helt almindelige læsere kommer til orde i snakken om, hvad der er god litteratur.

På bibliotekets hylder
Som optakt til debatten ”Hvad er god litteratur?” vil bibliotekar Birgit Sloth fortælle om, hvordan biblioteket vælger hvilke bøger, der skal stå på hylderne. Det foregår i Tænketanken på KulturØen den 4. oktober kl. 11.

At arbejde med ord
Den 7. november kl. 17.30 afholdes et stort læsekredsarrangement, hvor vi diskuterer Stine Pilgaards roman ”Lejlighedssange”, og hvor forfatteren selv kommer og deltager i snakken. Bogen handler bl.a. om naboskab.

Det samme gør udstillingen ”Naboer”, der er skabt af forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Søren Assenholt. Udstillingen, der består af figurer og litterære tekster, går både i dialog med sig selv og med beskueren. Der er fernisering fredag den 2. november kl. 16 på KulturØen.

Og endelig kan du også selv prøve kræfter udi lejlighedssang-skriver-kunsten, når der afholdes workshop den 3. november kl. 11 på KulturØen.

Hvad er "Litteraturvinkler"
”Litteraturvinkler” er et projekt, der støttes af Slots- og Kulturstyrelsen. Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Middelfart Kultur & Bibliotek, Odense Bibliotekerne og Biblioteket Sønderborg.