Nørre Aaby Bibliotek

Nørre Aaby Folkebibliotek fylder 100 år

20.11.20
Den 1. december 2020 er det 100 år siden, at Nørre Aaby fik sit eget folkebibliotek.

Med biblioteksloven af 1920 blev et fælles biblioteksvæsen med fri og lige adgang til bøger til en national oplysningsopgave.

Byens første bibliotek blev oprettet på initiativ af en radikal ungdomsforening og det blev indrettet på førstesalen på det daværende afholdshotel på Postbakken.
Da lokalerne efterhånden var blevet for små flyttede biblioteket til Kirkevej i 1935 og i 1986 flyttede biblioteket til helt nye lokaler på Østergade.

Ved kommunesammenlægningen i 2007 blev Nørre Aaby Bibliotek en del af Middelfart Bibliotek og i foråret 2018 blev det flyttet til dets nuværende placering i byens gamle rådhus.

I disse coronatider har biblioteket valgt at fejre sin fødselsdag lidt alternativt. Hele december måned vil der være mulighed for at få en kop kaffe/cacao samt lidt mundgodt i den betjente åbningstid. Det er desuden muligt, at se en miniudstilling med billeder fra bibliotekets historie.