Dannebrog; det danske flag

Hip hip hurra – Dannebrog fylder 800 år

07.06.19
Den 15. juni kan det danske flag, Dannebrog, fejre sin 800-års fødselsdag. I den anledning kan du i juni se en udstilling på KulturØen.

I Danmark flager vi, når der er noget at fejre. Og dét er der i særdeleshed den 15. juni, Valdemarsdag, når flaget selv fylder rundt. For 800 år siden faldt Dannebrog ned fra himlen under slaget ved Lyndanisse i Estland, og siden har det været Danmarks kendetegn nr. 1.

Danmarks-Samfundet har med baggrund i den danske kulturtradition til formål at udbrede kendskabet til og anvendelsen af Dannebrog som et nationalt symbol for dansk kultur, fællesskab og identitet. Og det er dem, der står bag udstillingen på KulturØen. Her vil du kunne se og læse meget om mere om flaget, der faldt fra himlen i 1219.

Flaget, der (måske) faldt fra himlen
Der knytter sig et væld af historier til den 800-årige fødselar, der er verdens ældste flag. Det siger næsten sig selv, at med 800 år på bagen, må Dannebrog have været ude for lidt af hvert. I anledning af 800-året har Danmarks-Samfundet bl.a. lavet en folder, hvor du kan læse mere om, hvordan Dannebrog har været anvendt og af hvem op gennem historien. Folderen finder du ved udstillingen på 1. salen på KulturØen, og den er til at tage med hjem.

Du kan læse meget mere om, hvor og hvordan man fejrer Dannebrog landet over på www.dannebrog800.dk

Udstillingen om Dannebrog kan ses på KulturØen fra fredag den 7. juni til søndag den 30. juni.