Percussionist Simona Abdallah
Percussionist Simona Abdallah

Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:30
Pris
80 kr.
Tickets
Billetsalg lukket

En stærk kvinde med en stærk musik

Hør et forrygende musikalsk foredrag når percussionist Simona Abdallah lægger vejen forbi KulturØen.

Simona Abdallah, som har palæstinensisk baggrund, fortæller sin historie om hendes vej til at udøve sin passion i livet som percussionist. En passion som det var problematisk, at udleve som kvinde i hendes miljø.

Talent for trommer
Til et bryllup i Gellerupparken, hvor Simona er vokset op, blev hun som barn dybt fascineret af den musik, som hendes bror og hans band optrådte med. Især trommen fangede hendes interesse. Simona begyndte at spille på én af sin brors aflagte trommer og da hun havde talent blev hun hyret til polterabender eller andre kvindefester i området. Da Simona blev ældre fik trommeriet imidlertid en ende, da det i hendes familie og miljøet ikke er velset for en kvinde at spille musik.

Opgør med familien
En ung kvinde som Simona kunne i stedet se frem til en massiv social kontrol og et giftermål i en meget ung alder.

Simona var kun 17 år da hun blev gift første gang. Ægteskabet holdt ikke og som 23 årig blev hun gift igen. Heller ikke denne gang holdt ægteskabet og efterfølgende tog Simona et opgør med sin familie og deres forventninger. Et opgør der resulterede i at hun flyttede til København, for at forfølge sin drøm om at blive percussionist – en drøm der hverken inkluderede en mand eller familiens kontrol.

I dag turnerer Simona verden rundt med sine trommer. Simona har blandt andet spillet med Sort Sol, Annisette, Aura, Lars Lilholt, Natacha Atlas, Lis Sørensen og mange flere.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med DOF Middelfart MusikAftenskolen og Dansk Flygtningehjælp.