Litteratur

På LitteraTUR i Strib

Af Webredaktionen

Humøret var højt, varmen tiltagende. Her kunne man godt bo, sagde én af deltagerne drømmende, mens vi slentrede ned af Rolighedsvej mod Strandstien. Ved shelterpladsen blev bøger og kaffe fundet frem, mens vandets sølvmønter glitrede bag os.

Vi læste franske bulderbasser og græske muser. Talte om muligheden for at rejse romantisk, lade skærme og GPS blive hjemme – og sove under åben himmel. Kan man finde et ærligt høloft, og er det muligt at bytte sig til vin og brød for lidt manuelt arbejde? Hvornår begynder en rejse? Ved postkassen, måske, hvor brevet fra rejsefællen lokker dig ud i det blå? 

Det er nødvendigt med et du, for at din rejse kan overgå fra turisttur til fortælling. Vi talte om æbleblomster og nybyggede huse (folder de sig ud i samme hastighed?), om forholdsord og den gode sætnings gelænder. Og om havelåger: At det er billigere at fantasere stedernes verdener frem end at eje alverdens steder. 

Og hvor bølgerne mødte molen, lod vi os overstrømme af oversætterkunstens paradokser og af solnedgangens poetiske ambitioner.