Litteratur

LitteraTUR & kaffe - i Nørre Aaby

Af Webredaktionen

Forårets anden LitteraTUR & kaffe foregik for første gang i Nørre Aaby, hvor vi stævnede ud fra biblioteket med varme kopper i hænderne. Turen gik omkring Gammel Grandvej, under skinnerne og til en vintergæklysende skovbund langs Viby Å ved Eisbjerghus.

Teksterne, vi hørte uddrag fra, kredsede om at rejse i og sanse litteraturens landskaber. Om at gå ud og lade det, du har læst, falde på plads under åben himmel. Om at opdage blikkets grænsedragning, landskabets kludetæppe af firkanter og ruder, sproget sætter op – og som naturen viser os er en illusion. 

Om forholdsordenes naturlige opholdssteder og passagerum, for slet ikke at tale om værdien af at lade sig forføre af sine syner og fastholde billedet, som når skummet på åen lignede svaner eller en lilla plasticpose lyste op som en skat i grøften. Om at finde og forlade det sted, du netop har fundet. 

Heldigvis huskede vi også at spørge sproget om lov, før vi gik ind i landskabet. Og for øvrigt kræver det blot nogle timers vedholdende vandring (alene eller i gensidig stilhed) at gå ud af kroppen - og gå i ét med bjerget.