Litteratur

LitteraTUR i forårsregn

Af Webredaktionen

Ah, forårsregn! LitteraTUR & kaffe blev (atter) ramt af våde skyer, da Ejby for første gang lagde veje og stier til bibliotekets åbne vandrekreds.

Men selvom få havde trodset elementerne, gik snakken livligt – og humøret blev ikke værre, da dagens udsendte litteraturformidler hev farverige chokolader og (stort set) brandvarm kaffe op af rygsækken!

Mellem sjaskvåde vandpytter og syngende solsorte vandrede vi ad stien på vestsiden af Ejby Mose. Temaet var parcelhusnatur og gyllegeografi: Vi talte om hvordan et sted lyder, hvad er Ejbys ”humør”? Og om at gå på æblerov; at litteraturen kan vende tiden og hænge æblerne tilbage på deres grene. Vi talte om påskeliljer og naboplanter, hvordan vi påvirker hinanden – både positivt og negativt. 

Og om markernes inddeling: Har vi fået færre stier og markveje, og hvad gør det ved vores fornemmelse for landskabet, når det, der forbinder, forsvinder? Er det muligt at fare vild i den flade danske geografi? Og hvad sker der, når jægeren bliver det, han jager?