Tamilsk udstilling på biblioteket på KulturØen

Tamilsk udstilling

06.05.19
I maj måned kan du på KulturØen se en udstilling om tamilsk kultur.

Sammenslutning af Tamilske Foreninger, der står bag udstillingen, og med den vil de gerne vise omverdenen, hvem tamilere er samt gøre opmærksom på de grusomheder, der stadig finder sted mod tamilere på Sri Lanka.

I 1986 flygtede mange tamilere fra den blodige borgerkrig på Sri Lanka til Danmark, hvor de fandt fornyet håb og styrke i et land, hvor der er fokus på fx demokrati. Men selvom tamilere i Danmark lever et godt liv, er det ikke tilfældet for de efterladte på Sri Lanka.

En vigtig fortælling
DSTF, som er forkortelsen for Dansk Sammenslutning af Tamilske Foreninger, vil med denne udstilling gerne fortælle om deres tamilske baggrund. Gennem udstillingen får du indsigt i, hvad det vil sige at være tamiler, og hvad den tamilske kultur og tradition indeholder. Udstillingen består bl.a. af effekter og redskaber, som blev anvendt i dagligdagen under krigen, fx til madlavning, hvor der hverken var strøm eller vand til rådighed.

Udstillingen kan ses i maj måned på biblioteket, 1. sal på KulturØen.