Nørre Aaby-borgere til borgermøde

Nørre Aaby Bibliotek åbner igen

31.01.19
Den 11. marts åbner biblioteket i Nørre Aaby igen op med normale åbningstider. Flere aftenaktiviteter på biblioteket samt et tæt samarbejde med politi og SSP skal sikre at biblioteket igen bliver et rart sted at være for alle.

I mandags blev der afholdt borger - og lånermøde på Nørre Aaby Bibliotek. Ca. 25 af byens borgere var mødt op for at støtte op om det åbne bibliotek og være med til at finde løsninger på hvordan biblioteket kan genåbne.

Udover de fremmødte borgere deltog to politikere, repræsentanter fra politiet, Nørre Aabys Lokaludvalgsformand samt biblioteksleder Charlotte C. Pedersen også i mødet. Charlotte C. Pedersen indledte mødet med at fortælle, at biblioteket åbner igen mandag den 11. marts, da en defekt yderdør skal nå at udskiftes, før biblioteket kan åbne i den selvbetjente tid. Indtil da vil det være muligt, at låne en nøgle, hvis man vil bruge biblioteket udenfor den betjente tid, til f.eks. et møde eller andre aktiviteter.

På mødet kom der mange forslag til initiativer på biblioteket i Nørre Aaby. Flere foreslog at reducere åbningstiden om aftenen eller at lave begrænsninger for adgangen for visse aldersgrupper.

Idéen om flere frivilligt organiserede aftenaktiviteter på biblioteket har været oppe og vende før og nu blev idéen konkretiseret med flere forskellige forslag. Én borger foreslog, at man som forening eller gruppe kunne få mulighed for at booke et område i biblioteket til møder og lignende, ligesom man kan på biblioteket på KulturØen i Middelfart. En anden borger vil gerne stå for en fast brætspilsaften et par gange om måneden.

Udover de tiltag der blev foreslået på borgermødet, vil biblioteket fremadrettet arbejde endnu tættere sammen med politiet og SSP. Derudover vil SSP i nærområdet have stor opmærksomhed på biblioteket og alle fremtidige episoder vil blive anmeldt til politiet.

*Det var oprindelig planen, at biblioteket skulle åbne allerede i februar, men pga. en defekt yderdør der skal bestilles hjem og skiftes i starten af marts, åbner biblioteket i stedet mandag den 11. marts kl. 7.00.

*Biblioteket har derefter åbnet alle ugens dage fra 7-22. Mandag, tirsdag, torsdag og fredag er der tillige bibliotekar-betjening mellem kl. 13 og kl. 17.

*Vil man gerne benytte biblioteket udenfor betjente tid i perioden, kan man henvende sig på Nørre Aaby Bibliotek eller sende en mail til: bibliotek@middelfart.dk.