Logo for 'Vinterbogen'
Logo for 'Vinterbogen'

læselystkonkurrence for skoler

12.01.21
Igen i år kan skoleklasser på 1.-6. klassetrin deltage i læselystkonkurrencen 'Vinterbogen'.

Kampagnen henvender sig til skoleklasserne og skal inspirere til læselyst gennem delinger af læseoplevelser eleverne imellem

'Vinterbogen' er lavet på baggrund af opfordringer fra flere skoler, der savner forløb med inspiration til læsning. Deltagelse i kampagnen er skolernes mulighed for aktivt at sætte læsning på skemaet og sammen med bibliotekerne motivere elevernes læselyst.  

Formålet med kampagnen er at få skoleklasser til at læse og dele deres oplevelser med hinanden, så andre elever kan blive inspireret til også at læse.

Skolerne er velkomne til at kontakte biblioteket for at få idéer til, hvordan de kan hjælpe eleverne med at finde inspirerende læseoplevelser:

Bibliotekarer er gode til at inspirere til læselyst gennem eksempelvis korte booktalks og lignende, som vi har gjort i forbindelse med Sommerbogen. Men det fantastiske ved Vinterbogen er, at der nu kommer endnu mere fokus på, at det er børnene selv, der skal inspirere hinanden” fortæller børnebibliotekar Anne Nielsen

Vind et forfatterbesøg til din klasse
Udover at give idéer til nye metoder for at inspirere til læselyst, har Vinterbogen også en stor national konkurrence, som skoleklasserne kan deltage i. Alle klasser har mulighed for at vinde en af de 4 hovedpræmier, som bl.a. består af forfatterbesøg i klasserne. Det er nemt at deltage – klassens lærer skal blot oprette klassen via www.vinterbogen.dk. 
 
Mere information 
For mere information, skriv en e-mail til Anne Nielsen