Din digitale arv
Din digitale arv

Hvad gør du med dit digitale dødsbo?

15.03.19
Der er nu fem kurser til at håndtere din digitale arv.

Folkebibliotekerne giver en hjælpende hånd til at håndtere livet på de sociale medier og digitale tjenester efter du er død. 

Kurserne om digital arv på eKurser.nu bliver udvidet med to nye
> Giv andre adgang til dine filer
> Din gmail efter døden

Omkring 75 procent af alle der lever i Danmark har ingen strategi for, hvad der skal sikre deres digitale arv. Men omkring hver anden ønsker ikke et liv på nettet efter døden. Det paradoks viser tal fra Foreningen Liv & Død.
Udfordringen med at håndtere vores digitale tilstedeværelse er til tage og føle på.
Mange af os efterlader en stor arv i form af fotos, dokumenter, mails, sange, dagbøger og andre gemte filer. De ligger på vores profiler på en række sociale medier, e-mail-konti, digital post, billederne på mobilen og pc’en etc. 

Folkebibliotekernes gratis hjælp til it i hverdagen, www.eKurser.nu viser vej, så du kan håndtere din digitale arv - og give den godt videre til dine slægtninge. Kurset er med introvideo og trin-for-trin guide.
Kurset om den digitale arv hjælper dig med at forstå arvens omfang, tage stilling til, hvad de pårørende skal have adgang til, hvordan de får adgang, og hvad der skal forblive privat efter døden og lukkes ned. 

Kurset nu i fem dele
Kurset om den digitale arv består nu af fem emner: 
> Hvad er digital arv? 
> Digital post efter døden
> Facebook-profilen efter døden
plus de to nye, der er kommet til i marts 2019 
> Giv andre adgang til dine filer
> Din gmail efter døden
Du får hjælp til at tage stilling til, hvordan dine profiler skal leve videre, og hvordan du får dig en eftermælekontakt, der giver mulighed for at downloade de mange minder, inden profilen bliver slettet. F.eks også hvordan pårørende kan få slettet Facebook-profilen, hvis den afdøde ikke selv tog sig af det i livet. 

På Digital post-kurset lærer du blandt andet om, hvordan slægtninge kan få læseadgang efter dødsfaldet, både før og efter skifteretten har afsluttet skifteretssagen. Der ligger typisk vigtige dokumenter i den postkasse, som de pårørende har brug for til selve sagen i skifteretten. 

> Se alle kurser på ekurser.nu

Oprindeligt skrevet af Herning Bibliotekerne.