Logo 'Ramasjang Redder Frøerne'

Hent et Frø-redderkit to-go og en Frø-krea-pose

09.04.21
'Ramasjang Redder' har de forgangne år reddet bierne, havets dyr og fuglene sammen med landets børn. I år skal DR Ramasjang og børnene redde frøerne. Vandhuller skal laves og forbedres, haletudser skal studeres og der skal males trædesten til vores grønne venner

Projektet laves i samarbejde med en række naturforeninger og landets biblioteker – det gælder også bibliotekerne i Middelfart Kommune.

RAMASJANG REDDER FRØERNE løber fra starten af april og frem til starten af maj, hvor man på tv kan se en ny fiktionsserie om en dreng og hans computer-frø, se ugentlige faktashowprogrammer med Rosa Nyholm og Heino og meget mere.

Det som børn i alderen 4-8 år med andre ord kommer til at snakke om dette forår er: FRØER! Og budskabet til de mindste er, at selvom man er lille, så kan man godt gøre en stor forskel og at alle gode gerninger for naturen gælder i det store samlede regnskab.

Frø-redderkit to-go, Frøhoppebane og Frø-krea-pose
Bibliotekerne i Middelfart Kommune hopper også med på projektet med flere forskellige Corona-venlige aktiviteter med frøer som tema.

Fra den 12. april til den 3. maj kan du på bibliotekerne i Middelfart, Ejby og Nørre Aaby hente en to-go-pose med et frøredder-kit, som består af en hoppebane og gode ideer til, hvordan du selv kan hjælpe med at redde frøerne. Når du har brugt kortene, kan du udfylde dit Ramasjang-frø-redder-diplom, som du også får med. Du kan også få en kreapose med forskellige ting til at lave en sød frø af pap.

I samme periode kan du lege du er en frø i frøspillet, som bliver opstillet foran KulturØ-pladsen. Frøspillet er en hoppebane, som består af 5 tørre vandhuller. Hop mellem vandhullerne og løs opgaverne. Prøv f.eks. om du springe lige så højt som en springfrø, om dine kinder blive lige så store som frøens eller om du kan slå løvfrøens rekord på 120 hop.

Hold øje her på siden og på bibliotekets Facebookside for flere frø-aktiviteter og her får du også børnebibliotekarerne Anne og Sidses tips til gode bøger om frøer.

Anbefalinger af bøgerne 'Lillefrø' og 'Frøerne på Færørerne'