Find rundt i faglitteraturen

24.05.18
Ny hjemmeside gør det nemmere at finde rundt i bibliotekets faglitteratur.

Bibliotekets faglitteratur er opdelt efter emner. Disse emner er markeret med forskellige tal på reolerne og på selve bøgerne. Systemet hedder et decimalklassesystem, men på bibliotekarsprog kaldes det blot DK5.

Det kan være svært at finde frem til bøgerne om et bestemt emne. Derfor er der nu lavet en hjemmeside, der gør det nemt for bibliotekets brugere at få overblik over, hvor faglitteraturens hoved- og undergrupper står på biblioteket.

Grænsefladen giver en nem og overskuelig indgang til decimalklassesystemets ti hovedgrupper samt til alle emner og undergrupperinger under hvert emne.

Hjemmesiden dk5.dk kan både bruges som vejviser og som emneinspiration – enten ved at udfolde hierarkiet eller via søgefunktionen.

Vær opmærksom på, at der ikke foretages en søgning ned i bibliotekernes søgebaser. Dvs. at gennem denne indgang får man ikke oplysninger om bøger eller hvorvidt biblioteket har bøger om emnet og om de er hjemme.

> Gå til dk5.dk