Spørgsmålstegn

FAQ - Ofte stillede spørgsmål og svar om genåbningen

22.04.21
Her kan du få svar på de oftest stillede spørgsmål om bibliotekernes genåbning.

Hvilke biblioteker har åbent?
Det har Biblioteket på KulturØen og bibliotekerne i Ejby og Nørre Aaby.

Skal jeg vise coronapas når jeg skal på biblioteket?
For at få adgang til bibliotekerne skal alle over 15 år fremvise et gyldigt coronapas på telefon eller i papirform. Dvs. et bevis for, at du enten er færdigvaccineret eller har fået foretaget en negativ test der er højst 72 timer gammel. Derudover skal man også vise ID, som f.eks. sundhedskort. Børn under 15 år skal vise sundhedskort, hvis personalet beder om det.

Skal jeg bære mundbind?
Ja det er stadig påkrævet at bruge mundbind. Hvis du sætter dig ned, må du tage det af imens.

Hvad kan man på bibliotekerne?
Du kan de ting du plejer; Finde bøger på hylderne, låne og aflevere bøger, bruge publikumscomputere, kopiere, printe, læse avis, studere og i det hele taget bruge biblioteksrummet. Pga. retningslinjerne om afstand kan personalet dog ikke tilbyde hjælp ved kopimaskine og pc’er.

Hvilke åbningstider har bibliotekerne?
Bibliotekerne har kun åbent i den betjente tid. Dvs. at du ikke kan lukke dig ind med sundhedskortet, når der ikke er personale til stede.
Se åbningstider for de enkelte biblioteker her.

Må jeg benytte toilettet?
Ja.

Hvornår skal jeg aflevere de bøger jeg lånte inden nedlukningen?
Du kan aflevere bøger gebyrfrit til og med den 25. maj. Herefter tilskrives der bøder på bøgerne som normalt.

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger tager bibliotekerne?
Personalet følger de officielle regler for afstand, ekstra rengøring og håndhygiejne. Der er opsat plexiglas ved alle skanker og afmærkningstape på gulvet, hvor man skal stå i kø. Personalet bruger mundbind/visir og spritter arbejdsredskaber af jævnligt.

Afholder biblioteket arrangementer?
Vi afventer i øjeblikket retningslinjer omkring arrangementer og melder ud, så snart vi har disse.

Har du ikke fået svar på dit spørgsmål her, så ring gerne i vores telefontid kl. 10-13 på 8888 5210 eller send en e-mail til bibliotek@middelfart.dk

Siden opdateres løbende...