God stemning ved sammenkomst i Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv
God stemning ved sammenkomst i Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv

Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv fylder 50 år

29.06.19
I juli måned er der tradition for, at Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv laver en billedudstilling på Ejby Bibliotek.

I 2019 er udstillingen alligevel noget særligt: Her sætter arkivet nemlig spot på sin egen historie gennem de 50 år, det har eksisteret. 

Hvert år i juli måned udstiller Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv billeder fra en svunden tid på Ejby Bibliotek. Og det er altid populært hos bibliotekets brugere at gå og nærstudere de gamle fotos, når man har ærinde på biblioteket. I år handler udstillingen om arkivet selv og dets støtteforening. Det er nemlig 50 år siden, arkivet og støtteforeningen blev oprettet – og mon ikke der er sket ét og andet bemærkelsesværdigt i de år? 

Lokale ildsjæle
I 1969 oprettede en gruppe frivillige borgere Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv, som heldigvis stadig lever og fungerer i allerbedste velgående. Arkivet har gennem årene fået samlet en imponerende vidensbank, og det er naturligvis takket være en masse ildsjæle, som bliver ved med at interessere sig for og passe på områdets historie.

I arkivets omfangsrige gemmer er man i år dykket ned for at finde en masse forskellige billeder, der kan være med til at fortælle historien om arkivet og støtteforeningen gennem 50 år. 

Udstillingen kan ses på Ejby Bibliotek i juli måned. Der er adgang til biblioteket alle dage kl. 7 til 22, hvor du kan lukke dig ind med dit sundhedskort. 

> Læs mere om Ejby Kommunes Lokalhistoriske Arkiv