DR Romanprisen 2023 – Hvem mon vinder årets pris?

17.05.23
Traditionen tro rundes DR Romanklubsæsonen af i maj måned, hvor de to DR Romanklubber i Middelfart stemmer om, hvilke tre romaner de hver især sender videre til finalen. Her kan du se, hvordan de to hold har rangeret de seks romaner.

Nu er den sidste roman i denne sæson af DR Romanklubben læst og diskuteret, og deltagerne på de to Romanklub-hold har stemt om, hvilke af de seks bøger der fortjener at blive indstillet til årets prestigefyldte DR Romanpris. Fra december til maj er deltagerne blevet præsenteret for seks meget forskellige og interessante danske romaner, og nu har de to hold så ranglistet de seks bøger. Her kan du se, hvordan stemmerne har fordelt sig og hvilke tre bøger, holdene hver især sender videre til finalen.

Middelfarts to Romanklub-hold har talt

De seks bøger, der har været i spil til årets DR Romanpris, er ’Tjeneren og hans søster’ af Dorrit Willumsen, ’Pigedyr’ af Cecilie Lind, ’Pio’ af Kristian Himmelstrup, ’Byen og havet’ af Keld Conradsen, ’Livet går over sine bredder’ af Lea Marie Løppenthin og ’Strøm’ af Michael Holbek.
Deltagerne på hvert af de to DR Romanklub-hold har alle ranglistet de seks bøger, hvor nummer 1 er bedst og nummer 6 er dårligst. De tre bedst placerede på hvert hold bliver indstillet til DR. Samlet set falder de to holds stemmer således ud.

tirsdagsholdet blev resultatet således:
1. ’Tjeneren og hans søster’ af Dorrit Willumsen
2. ’Strøm’ af Michael Holbek
3. ’Byen og havet’ af Keld Conradsen
4. ’Pigedyr’ af Cecilie Lind
5. ’Pio’ af Kristian Himmelstrup
6. ’Livet går over sine bredder’ af Lea Marie Løppenthin

I toppen var der tæt løb mellem ’Tjeneren og hans søster’ og ’Strøm’, som var de eneste to romaner, der opnåede førstepladser på tirsdagsholdet. Med en enkelt førsteplads mere end ’Strøm’ løber ’Tjeneren og hans søster’ snævert med førstepladsen. På tredjepladsen finder vi ’Byen og havet’, som opnåede flest andenpladser, mens 4.- og 5.pladsen også ligger ret tæt – dog med en lille fordel til ’Pigedyr’.

Onsdagsholdets deltagere stemte således:
1.’Pio’ af Kristian Himmelstrup
2. ’Tjeneren og hans søster’ af Dorrit Willumsen
3. ’Byen og havet’ af Keld Conradsen
4. ’Pigedyr’ af Cecilie Lind
5. ’Strøm’ af Michael Holbek
6. ’Livet går over sine bredder’ af Ler Marie Løppenthin

På onsdagsholdet var stemmerne mere spredt, idet fire af de seks titler opnåede førstepladser, men samlet set trak ’Pio’ det længste strå, mens ’Tjeneren og hans søster’ lige når at snuppe andenpladsen foran ’Byen og havet’. Fjerdepladsen går også på dette hold til ’Pigedyr’, som dermed ikke når at blive nomineret af nogle af de to hold. Og ’Strøm’ gik åbenbart ikke så rent ind hos onsdagsholdet, som den gjorde på tirsdagsholdet.

Middelfart Kultur & Bibliotek har nu meddelt DR, hvilke tre kandidater henholdsvis tirsdags- og onsdagsholdet har valgt at indstille. Så nu bliver det bare spændende at se, hvordan resten af DR Romanklubberne landet over har stemt.

Den endelige afgørelse og prisoverrækkelsen finder sted lørdag den 10. juni og transmitteres direkte på P1.