Forside til 'Lysets datter'
Forside til 'Lysets datter'

Dagens (ungdoms)bogtip

11.01.21
Børnebibliotekar Line Sloth Nielsen fortæller i dagens tip om fantasybogen, 'Lysets datter', som er skrevet af Louise H. A. Trankjær.

Bogen kan læses fra ca. 15 år og kan lånes på eReolen.
> Lån 'Lysets datter' på eReolen

Bogen foregår i en verden, som er bygget af lys og mørke, og på det her tidpunkt dominerer mørket og lyset er ved at blive fortrængt. Det vil sige, at Lysets folk, som hedder ainatunari, de er sådan lidt elveragtige, de bliver fortrængt og er nødt til at bo i de Frie Skove bag deres magiske værn.

Vores hovedperson hedder Enilia, og er vokset op i en lille landsby. Hun er det, der hedder en Jani, hun er halvt menneske og halvt Ainatunari , den sidste af sin slags faktisk. Da vi møder hende, der rejser hun afsted for at finde sin bror Elior, som er væk.

Elior er rejst ud for at deltage i krigen mellem lys og mørke og Enilia ved ikke præcis, hvor han er, men hun rejser ud for at finde ham. Hun er bange og hun er ensom. På et tidspunkt, der møder hun to ainatunari, som hun rejser sammen med, men hun er i tvivl om hun kan stole på dem og hun ved ikke rigtig, hvordan hun skal holde på den hemmelighed, der kan betyde liv eller død for alle dem som lever i lyset.

Det er en rigtig spændende bog og den første i sin serie. Så prøv at læs den og den kan downloades på e-reolen.

> Se tidligere 'Dagens tip'

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Lysets datter

Af Louise H. A. Trankjær (2020)
Drag med den unge kongedatter Enilia ud på en farefuld færd efter hendes bror Elior. Episk fantasyroman med masser af...
Læs mere