Festugen 2021

Trekantområdets Festuge fyrer 350 kulturevents af på 10 dage

30.06.22
Når sommerferien er ovre, kan vi se frem til et brag af en kultur-sensommer: I løbet af de 10 dage fra 26. august til 4. september fyrer Trekantområdets Festuge nemlig 350 forskellige kulturevents af i hele Trekantområdet. Rigtig mange af dem foregår i Middelfart.

Der er både kunst, musik, teater, litteratur, dans og børnearrangementer på det omfattende festugeprogram, der allerede kan ses nu på festugens hjemmeside.

Seks signaturprojekter i festugen
Blandt de mange kulturarrangementer er der udvalgt seks forskellige signaturprojekter:

BYCATCH bliver et interaktivt kunstværk på vand, som borgerne kan opleve i Haderslev, Fredericia og Kolding. Værket består af store, oppustelige, flydende skulpturer, lavet af den internationale, Berlin-baserede kunstnerduo Daniel Hölzl og Abie Franklin. Projektet er støttet af Region Syddanmarks kulturpulje.

Den Store Hemmelige Kunstjagt er en kunstjagt for børn, der løber af stablen i alle syv kommune-byer i Trekantområdet - Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle. Her har børn skabt og gemt en række kunstværker – som andre børn skal finde. Projektet er støttet af EWII, Ole Kirks Fond og Nordea-fonden.

I løbet af festugen kommer borgerne også til at støde på internationalt gadeteater på pladser og gader i byerne i Trekantområdet. I år er der skruet op for antallet af forestillinger.

Kom med på løgnvandring
Ordbanko, løgnvandringer og fortælleworkshops. Det er blot nogle af de litterære events, som borgerne i Trekantområdet kan opleve. Trekantlitteratur bringer i år en række nordiske litteratur- og poesistemmer ud i Trekantområdets gader, stræder, biblioteker og kulturhuse i samarbejde med Spoken Word Festival. Projektet er støttet af A.P. Møller Fonden.

I Trekantområdet er der et luftfartsselskab, der med garanti ikke strejker. Og det er ”Det Flyvende Teater”, der kommer til at indtage Billund Lufthavn samt skoler, plejecentre, kontorer, fabrikker og byrum i Trekantområdet med teater, sang, dans og performance.

Jazz i Trekanten er festugens sikre leverandør af jazz i Trekantområdet. I år kan man opleve Yoga-jazz, Sommerjazz på Godset og ikke mindst ”Jorden Rundt på 1. klasse”, hvor Malene Kjærgaard og hendes store orkester og et børnekor spiller musik fra hele verden.

Man kan følge med i programnyheder og lave sit eget program med favoritevents på festugens hjemmeside. I starten af august kommer Middelfarts lokale program som kan fås på bibliotekerne og her på hjemmesiden.