Logo for DR Romanklubben

Tilmelding til DR Romanklubben er åben

02.10.19
Nu åbner Middelfart Kultur & Bibliotek for tilmeldinger til den populære DR Romanklub.

Igen i år oprettes der to hold, som begge mødes en gang om måneden fra december til maj for at tale om de seks romaner, der er i spil denne gang.
> Gå til tilmeldingsformularen

Den forestående sæson af DR Romanklubben er ved at være på trapperne, og du har nu mulighed for at tilmelde dig ét af de to læsekredshold, biblioteket opretter. Læsekredsene mødes en gang om måneden fra december til maj for at diskutere de seks bøger, der er udvalgt til at være med i opløbet om DR Romanprisen.

Og de første tre nominerede er…
Det er som altid DR og Litteratursiden, der blandt alle de danske romaner, som udkommer fra december 2018 til november 2019, udvælger de seks bøger, som læserne på de danske biblioteker landet over skal læse og diskutere. Når den sidste bog er læst i maj måned, er læsekredsdeltagerne med til at bestemme, hvilken af de seks, der har fortjent årets DR Romanpris. I sidste sæson var det Morten Pape, der modtog den fine pris for bogen ”Guds bedste børn”.

Titlerne på de seks romaner offentliggøres løbende, da også de gode udgivelser fra efterårsmånederne skal kunne nå at komme i betragtning. På nuværende tidspunkt kan vi dog afsløre, hvilke tre romaner der skal læses som de første. Det bliver ”Ophav” af Eva Tind, ”De nærmeste” af Lotte Kirkeby og ”Frank vender hjem” af Kristian Bang Foss. Alle tre anmelderroste og brandgode romaner, som læsekredsdeltagerne kan glæde sig til at stifte bekendtskab med.

Hvordan foregår det?
Alle interesserede har mulighed for at tilmelde sig et af de to læsekredshold, der oprettes på biblioteket på KulturØen. Holdene mødes enten tirsdag eller onsdag kl. 16.30-18.00, og første gang bliver henholdsvis tirsdag den 3. december og onsdag den 4. december. Herefter mødes læsekredsene en gang om måneden til og med maj.
En bibliotekar deltager i alle læsekredsene og fungerer som ordstyrer. Der serveres hver gang kaffe og te med lidt sødt til.

Sådan melder du dig til
Tilmelding foregår via formularen, der er link til nedenfor, eller på biblioteket senest torsdag den 24. oktober. Det koster 200 kr. at deltage. Hvis der er flere tilmeldinger, end der er pladser på holdene, trækkes der lod blandt alle tilmeldte. Alle får besked senest torsdag den 31. oktober.
> Gå til tilmeldingsformularen