Sommerlæsningen åbner med en fest

07.06.19
Biblioteket inviterer til stort åbningsarrangement for alle sommerlæsekonkurrencerne lørdag den 15. juni kl. 10-12.

Ferietid er perfekt som læsetid og hvis børnene har brug for gode grunde til at læse, står biblioteket klar med læsekonkurrencer og - udfordringer med fine præmier.

Det starter med et brag og alle er inviteret

Her vil børnebibliotekarer præsenterer gode bøger delt op i aldersgrupper, så der er noget for både store og små, og i en række forskellige genrer.

Udover at få vækket læseappetitten, bliver der bagefter serveret sommerbogskage i udlånet, og der er mulighed for at vinde en bog i dagens quiz.
Der er gratis billetter til arrangementet. Husk at bestille billetter.
> Bestil billetter

Sommerens læsekonkurrencer hedder Sommerbogen og Læseudfordringen.

Sommerbogen
Sommerbogen er et landsdækkende læselyst-projekt under de danske folkebiblioteker. Hele sommeren kan børn mellem 7-14 år deltage i konkurrencer om flotte præmier ved at læse bøger og anmelde dem enten via deres lokale bibliotek eller på hjemmesiden Biblo.dk.

På Biblo.dk deltager man i lodtrækningen om bogpræmier hver eneste dag - blot ved at have skrevet én anmeldelse. I slutningen af august trækkes der lod om at tømme en boghandel på 5 minutter blandt dem, der har skrevet mindst tre anmeldelser på Biblo.dk.

På bibliotekerne i Middelfart Kommune er man sikker på at få en præmie. Det eneste krav er, at der skal læses fire bøger, som skal anmeldes i en folder, der enten kan hentes på biblioteket eller printes fra bibliotekets hjemmeside efter den 15. juni.

Når man afleverer folderen med sine anmeldelser, kan man herefter frit få lov at vælge en bog blandt vores bogpræmier.

Læseudfordringen
Biblioteket udfordrer og opfordrer alle børn til at deltage i sommerens læseudfordring. Kan du læse på hovedet? Eller hvad med at bygge en hule og læse inde i den? Hver udfordring giver point og læser man sig til mindst 20 point, deltager man i lodtrækningen om gavekort til Bog & Idé.

Hent en folder med alle udfordringerne på biblioteket efter den 15. juni, læs, regn pointene sammen, og aflever den udfyldte seddel på biblioteket.
Hvis man uploader billeder af sine udfordringer på biblo.dk i gruppen Middelfart Bibliotek er man med i en ekstra konkurrence om biografbilletter til Panorama Biograferne.

Alle sommerlæseaktiviteter løber fra den 15. juni til 24. august.