Sommerbogens logo med sommerfugle

Sommerbogen 2020

11.06.20
Ferietid er perfekt som læsetid og biblioteket står klar med fine præmier til læsekonkurrencen Sommerbogen.

Middelfart Kultur & Bibliotek inviterer endnu en gang alle børn i alderen 6-15 år til at deltage i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen 2020.

Det er nemt at deltage: Læs en masse gode bøger, løs udfordringerne og vær med i konkurrencen om fede præmier.
Sommerbogen 2020 åbner d. 12. juni og fortsætter frem til d. 22. august.

Børnene skal læse minimum tre bøger, og inden start skal de hente et udfordringsark på biblioteket eller printe det via linket nedenfor. På arket finder man 30 læseudfordringer med varierende sværhedsgrader. Børnene skal herefter løse mindst 10 af udfordringerne for at deltage i konkurrencen om en af præmierne.
> Print udfordringsark

Alle deltagende børn er med i lodtrækningen om 3 hovedpræmier, hvor vinderne får lov til at tømme en boghandel på 5 minutter.
Desuden trækker Middelfart Kultur & Bibliotek lod om 10 spændende bogpakker blandt alle de lokale deltagere.

Hvem står bag
Bag konkurrencen står De danske Børnebiblioteker, der arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at tilbyde børn en masse spændende litteratur i den lange sommerferie.
Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede over 30.000 boganmeldelser og dermed var med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra tidligere år.

Konkurrencen kort:

•     For børn mellem 6 og 15 år
  •     Børnene skal hente et udfordringsark på biblioteket eller printe fra hjemmesiden
  •     Børnene læser tre bøger og løser mindst 10 af læseudfordringerne
  •     Børnene udfylder de tre anmeldelseskort på bagsiden af udfordringsarket
  •     Børnene afleverer det udfyldte udfordringsark på biblioteket
  •     Børnene er nu med i konkurrencen om de tre hovedpræmier og deltager i den lokale konkurrence om 10 bogpakker