DR Romanprisen 2022

Nu kan du tilmelde dig DR Romanklubben

01.10.21
Middelfart Kultur & Bibliotek åbner nu for tilmeldinger til den populære DR Romanklub, hvor der skal tales seks nye, danske romaner, der er i spil til DR Romanprisen.

Den forestående sæson af DR Romanklubben nærmer sig med hastige skridt, og derfor har du nu mulighed for at tilmelde dig ét af de to læsekredshold, biblioteket opretter. Der er plads til 11 deltagere på hvert hold, som skal mødes en gang om måneden fra december til maj for at diskutere de seks bøger, der er udvalgt til at være med i opløbet om DR Romanprisen.
> Gå til tilmeldingsformularen

Og de første tre nominerede er…

Som altid er det DR og Litteratursiden, der, blandt alle de danske romaner, som udkommer fra december 2020 til november 2021, udvælger de seks bøger, som læserne på de danske biblioteker landet over skal læse og diskutere. Når den sidste bog er læst i maj måned, er læsekredsdeltagerne med til at bestemme, hvilken af de seks, der har fortjent årets DR Romanpris. I sidste sæson var det Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der modtog den fine pris for sin fremragende roman ”Margrete I”.
> Lån Margrete I

Titlerne på de seks romaner offentliggøres løbende, da også de gode udgivelser fra efterårsmånederne skal kunne nå at komme i betragtning. På nuværende tidspunkt kan vi dog afsløre, hvilke tre romaner der skal læses som de første. Det bliver ”Slugt” af Christina Englund, ”Rosarium” af Charlotte Weitze og ”Man skulle nok have været der” af Thomas Korsgaard. Tre meget forskellige romaner, som læsekredsdeltagerne kan glæde sig til at stifte bekendtskab med.

Hvordan foregår det?

Alle interesserede har mulighed for at tilmelde sig et af de to læsekredshold, der oprettes på biblioteket på KulturØen. Holdene mødes enten tirsdag eller onsdag kl. 16.30-18.00, og første gang bliver henholdsvis tirsdag den 30. november og onsdag den 1. december. Herefter mødes læsekredsene en gang om måneden til og med maj.
En bibliotekar deltager i alle læsekredsene og fungerer som ordstyrer. Der serveres hver gang kaffe og te med lidt sødt til.

Sådan melder du dig til

Tilmelding kan ske via nedenstående link eller på biblioteket til og med fredag den 22. oktober. Det koster 200 kr. at deltage. Hvis der er flere tilmeldinger, end der er pladser på holdene, trækkes der lod blandt alle tilmeldte. Alle får besked senest onsdag den 27. oktober, og har man været heldig at få en plads, skal betaling ske senest den 5. november.
> Gå til tilmeldingsformularen