Udsnit af udstillingen "Naboer"

Naboer og fællesskaber

22.10.18
Biblioteket på KulturØen lægger i november måned hus til kunstudstillingen ”Naboer”, som er skabt af Sanne Flyvbjerg og Søren Assenholt. Som optakt til udstillingen afholdes der fælleslæsning, hvor temaet selvfølgelig er: Naboer.

Det er ikke sikkert, vi skænker dem, så megen opmærksomhed, men de er der altid: Naboerne. Dem, der bor i huse og lejligheder tæt på os selv, og som derfor – næsten umærkeligt – bliver en del af vores egen dagligdag. På biblioteket på KulturØen sætter vi spot på nabo- og fællesskab.

”Naboer” – en portrætserie i tekst og træ
”Naboer” er en portrætserie, som består af både figurer og tekster. Værkerne er skabt af forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Søren Assenholt. Serien tager udgangspunkt i dagliglivet i landsbyen Bro ved Brenderup, hvor kunstnerparret flyttede til fra Christianshavn i 2014.
Kunstnerne er interesserede i dagligdagens pragmatisme. De er optaget af, hvordan det praktiske rum altid griber ned i en eller anden form for psykologi - og dermed social udveksling.
Sanne og Søren arbejder nok i hvert sit materiale, men figurerne fortæller, og teksterne skaber figurer. Det samlede portræt kommer til at ligge i dialogen mellem ord og billede, mellem tekst og træ.

Udstillingen, som kan ses på 1. sal på KulturØen, åbner med en fernisering fredag den 2. november kl. 16, hvor du kan møde kunstnerne. Alle er velkomne.

Fælleslæsning om fællesskaber
Som optakt til udstillingen ”Naboer” afholder bibliotekar Birgit Sloth fælleslæsning, hvor temaet er ”Naboer og fællesskaber”. Til fælleslæsning møder man bare op, da teksterne, der skal tales om, læses på stedet. Det er torsdag den 1. november kl. 11.00 på KulturØen, du kan deltage i Fælleslæsning. Det er gratis, og der kræves hverken billet eller tilmelding.

Visningen af udstillingen ”Naboer” er en del af projektet ”Litteraturvinkler”, som Middelfart Kultur & Bibliotek gennemfører sammen med Odense Bibliotekerne og Biblioteket Sønderborg.