Kristian Bang Foss

Klasseforskelle, kærlighed og kajakker

12.02.20
Forfatter Kristian Bang Foss kommer og fortæller om arbejdet med romanen "Frank vender hjem" den 20. februar.

’Frank vender hjem’ er en anmelderost roman om en mand, der drev til havs og kom hjem igen. Men til hvad?

Forfatter Kristian Bang Foss har skrevet en underholdende og tankevækkende roman, der er blevet både læst og rost af mange samt indstillet til DR Romanprisen.

Hvor sandsynligt er det egentlig, at man driver til havs i en kajak, er på Herrens mark i flere uger, og så vender hjem til familie og venner, som ikke tager imod én med åbne arme, men derimod stiller sig tvivlende an? Det er i hvert fald, hvad Frank, hovedpersonen i romanen ’Frank vender hjem’, kommer ud for. Men hvordan får man idéen til sådan en vild historie? Og hvordan arbejder man videre med idéen, når den først er der? Det og meget mere fortæller Kristian Bang Foss om, når han torsdag den 20. februar lægger vejen forbi KulturØen.

Frank vender hjem
Frank kommer fra en fattig arbejderfamilie i Hvidovre, og det er han ikke stolt af. På universitet møder han Thea, som er ud af en velstillet industrifamilie, og hvis mor er TV-kendis. Frank og Thea forelsker sig, og trods de sociale og økonomiske forskelle flytter det unge par sammen. Thea bliver gravid, og kort før hun har termin, tager Frank på en sejltur i sin kajak. Men det bliver en tur, der udvikler sig helt anderledes end forventet, og da Frank vender hjem er intet mere det samme.

’Frank vender hjem’ er en underholdende og tankevækkende samtidsfortælling, som tegner et billede af den sociale lagdeling, der stadig findes i dagens Danmark, og af en mand, der pludselig føler sig helt forkert i sit eget liv. Og hvad gør man så?

Man både griner og græder, når man læser Franks historie, og du kan høre meget mere om Kristian Bang Foss´ arbejde med romanen, når han torsdag den 20. februar kl. 19.30 gæster KulturØen. Billetter koster 80 kr. og kan købes på nedenstående link.

> Køb billet til forfatteraftenen