Anne-Marie Mai
Anne-Marie Mai

Inspirationsdage med fokus på litteratur, erindring og natur

07.04.22
For at understøtte FN’s verdensmål om at bringe borgerne sammen i nye og bæredygtige fællesskaber, som øger livskvaliteten, inviterer Middelfart Bibliotek - i forlængelse af efterårets introduktionsmøde til verdensmålene - til tre inspirationsdage på KulturØen. Inspirationsdagene er for aktive seniorer, og alle der ønsker at lade sig inspirere, blive klogere på litteratur, natur og nye fællesskaber.

Inspirationsdagene vil finde sted i løbet af april, maj og september. Biblioteksansatte, læseguides, ’fortæl for livet’- gruppeledere, forfattere og udvalgte eksperter vil i løbet af disse dage give deres bud på, hvordan litteratur, erindringer og natur kan være med til at åbne nye veje, skabe ny fælles forundring og gensidigt engagement. 

Litteraturen i brug - Foredraget er afholdt
Læsekredse, forfatterforedrag og litteraturarrangementer er i disse populære og tages i brug, ikke bare på bibliotekerne, men også i sundhedssystemet, plejehjem, ældrecentre, medicinstudie mm. Onsdag d. 20. april kan du blive klogere på litteraturen i brug.  Her holder litteraturforsker Anne Marie Mai foredrag i Middelfartsalen på KulturØen. Foredraget ser nærmere på, hvad det er litteraturen kan, hvilke oplevelser den giver os, og hvorfor den også vinder frem i sundhedssystemet. 

Til foredraget vil værker af Kirsten Thorup, Olga Ravn, Stine Pilgaard, Gerd Laugesen, B. S. Ingemann og H. C. Andersen bl.a. blive inddraget. Dagen som er fra kl. 16.00-18.00, indledes med oplæg og introduktion til guidet fælleslæsning og ’Fortæl for Livet’, som er en social aktivitet for ældre, som ønsker at mødes, fortælle og lytte til betydningsfulde historier fra hinandens liv – og på den måde skabe nye fællesskaber.
 
Natur og litteratur
Den 19. maj kl. 17 vil der være fokus på natur og litteratur. Denne eftermiddag lader vi os inspirere i Oasen på KulturØen, når vi ser litterære rejsende over skulderen og søger svar på, hvilke landskaber der er gode at bevæge sig igennem. 

I september, i forbindelse med Klimafolkemødet i Middelfart, samler vi trådene og tager på fælles litteraturvandringer i naturen. Her vil forfattere læse op, med inspiration i naturen, og debattere litteraturens rolle i en tid med klimaforandring.

> Bestil billet

Erindrings-Oasecafé
Torsdag den 24. maj kl. 17.00-18.00 inviteres der igen inspirationsdag, denne gang med fokus på erindringslitteraturen. Caféen foregår på 1.sal i Oasen, her vil ansatte, læseguides og gruppeledere fra ’Fortæl for livet’ anbefale erindringslitteratur og gode bøger til oplæsning. 

> Bestil billet

Det er gratis at deltage i arrangementerne, men billet er nødvendig.

Inspirationsdagene er arrangeret af Middelfart Biblioteks i samarbejde med Middelfart Kommune, Røde Kors og frivillige. Dagene er en del af udviklingsprojektet ’Sammen om verdensmål’.