Læsecafé i Oasen
Læsecafé i Oasen

Gode bøger og gode samtaler

19.12.18
Biblioteket byder velkommen til en ny sæson med de populære læsecaféer. Der læses og snakkes i både Ejby, Nørre Aaby og på KulturØen.

Når julemaden er sunket og den sidste nytårsraket skudt af, tager vi hul på et nyt år og på en ny sæson med Åbne Læsecaféer. Her skal vi læse gode bøger, der lægger op til beringende samtaler om næsten alt mellem himmel og jord.   

Hvad skal vi læse, og hvornår skal vi mødes?
På Ejby Bibliotek er det Maria Guldager Rasmussen, der har udvalgt bøgerne til forårets læsecaféer. Og i denne sæson skal deltagerne læse tre romaner, der alle kredser om temaet erindring. Den første roman er ”Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd” af Rachel Joyce. Herefter følger en chilensk roman, ”Måder at finde hjem på” af Alejandro Zambra, og til slut rundes der af med romanen ”Island” af Peter Højrup.

På Ejby Bibliotek er der Åben Læsecafé tirsdag den 29. januar, tirsdag den 26. februar og tirsdag den 26. marts. Alle dage kl. 11-12.

På Nørre Aaby Bibliotek tager Birgitte Juhl imod, når der i løbet af dette forår skal læses tre gode romaner. Først er det ”Erindring om kærligheden” af Kirsten Thorup, der er på programmet. Herefter følger Jens Blendstrups bog ”Gud taler ud”, og til slut læses der ”Den svovlgule himmel” af Kjell Westö.

På Nørre Aaby Bibliotek er der Åben Læsecafé torsdag den 31. januar, torsdag den 28. februar og torsdag den 11. april. Alle dage kl. 11-12

På Biblioteket på KulturØen lægger alle læsecaféer op til et af forårets mange spændende arrangementer. I januar lægger vi ud med at læse ”Kort over Paradis” af Knud Romer. Herefter følger den islandske roman ”Stiklingen” af Auður Ava Ólafsdóttir. Til marts er det den nyeste roman, ”de”, af Helle Helle, der skal læses i læsecaféen. Og endelig rundes forårets læsecaféer af med Tænkepausen ”Kreativitet” af Jan Løhmann Stephensen fra Aarhus Universitet. 

På Biblioteket på KulturØen er der Åben Læsecafé onsdag den 23. januar, onsdag den 20. februar, onsdag den 6. marts og onsdag den 3. april. Alle dage kl. 11-12

Sådan deltager du 
Bibliotekerne skaffer de bøger, der skal læses, og den aktuelle bog kan afhentes og lånes på det pågældende bibliotek ca. en måned inden, den er på programmet i læsecaféen.

Det er gratis at deltage i læsecaféerne, og tilmelding er ikke nødvendig. Hent en samlet folder med alle titler og tider på dit lokale bibliotek 

Materialer
Rachel Joyce: Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd
Reservér
  • Bog

Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd

Af Rachel Joyce (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Måder at finde hjem på

Af Alejandro Zambra (f. 1975) (2015)
Læs mere
Peter Højrup: Island : roman
Reservér
  • Bog

Island : roman

Af Peter Højrup (2014)
Læs mere
Kirsten Thorup: Erindring om kærligheden : roman
Reservér
  • Bog

Erindring om kærligheden : roman

Af Kirsten Thorup (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Gud taler ud : roman

Af Jens Blendstrup (2008)
Læs mere
Kjell Westö: Den svovlgule himmel
Reservér
  • Bog

Den svovlgule himmel

Af Kjell Westö (2017)
Læs mere
Knud Romer: Kort over Paradis : roman
Reservér
  • Bog

Kort over Paradis : roman

Af Knud Romer (2018)
Læs mere
Auður Ava Ólafsdóttir: Stiklingen : roman
Reservér
  • Bog

Stiklingen : roman

Af Auður Ava Ólafsdóttir (2009)
Læs mere
Helle Helle: de : roman
Reservér
  • Bog

de : roman

Af Helle Helle (2018)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Kreativitet : Danmarks vigtigste råstof

Af Claus Buhl (f. 1957-11-17) (2007)
Læs mere