Algade i festugen 2018
Algade i festugen 2018

Festuge i uge 35

26.06.19
Middelfart holder festuge med bevægelse, klimadebat og mental sundhed på programmet

I slutningen af august afholdes Trekantområdets Festuge i Fredericia, Vejle, Kolding, Vejen, Billund, Haderslev og Middelfart. Programmet til årets festuge er netop blevet lanceret, og i år er temaet ”Flyt dig” - et tema som opfordrer til bevægelse. 

I Middelfart kan man i ugens løb deltage i det legendariske Kongebroløb, man kan flytte sig rundt imellem byens gallerier eller tage på Bridgewalking-solopgangstur på den gamle Lillebæltsbro. Ugen byder på en masse bevægelse, oplæsning i mørke og koncerter rundt i byen bl.a. på Værftet, Walker og CLAY. 

I Middelfart kulminerer festugen med Festlig Fredag den 30. august.

Til ’Festlig Fredag’ tages festugens tema helt bogstavligt. Denne dag kan man flytte sig i tid, fra fortid til fremtid.
I den gamle bydel kan man dykke ned i fortiden i de smukke, historiske rammer. 

I gågaden kan man derimod opleve internationalt gadeteater, musik, gak og løjer.  Fremtiden møder man, når man bevæger sig op mod Nytorv. Her står springgymnaster og balletbørn klar til at springe og danse sig ind i fremtiden. Og som noget helt særlig kan man i år opleve koncerter i DIODON på Nytorv. DIODON er en transparent kunstbobble, skabt af DOSIS, et kreativt laboratorium i Spanien. Der kommer til at være aktiviteter hele eftermiddagen og aftenen, så tag naboerne og familien eller begge dele under armen og få en fornøjelig dag rundt i byen.

Som noget nyt i år kan man til Festlig fredag deltage i debatter om klimaet på KulturØpladsen og få inspiration til en mere klimavenlig fremtid.  Man kan også smage på fremtidens mad, når insektkok Charlotte Bay inviterer på madkursus og insektsmagning. 
Festugen kommer som sagt til at kredse om bevægelse, ikke bare i fysisk forstand, men også mentalt. Søndag den 1. september rundes festugen af med en ’Sindssyg God Søndag’ i Teglgårdsparken, hvor der sættes spot på psykisk sygdom og mental sundhed. 

Trekantområdets Festuge begynder den 23. august og varer til den 1. september. Gå på opdagelse i hele festugens program