Ludvig Holberg

En aften om Ludvig Holberg

08.04.19
Lillebælt Folkeuniversitet afholder foredrag om den danske og norske nationaldigter.

I foråret 2019 afslutter Det Danske Sprog- og Litteraturselskab en stor nye bogserie ’Holberg. - Ludvig Holbergs hovedværker 1-22’. For første gang kan alle danskere nu komme tæt på et af dansk litteraturs største forfatterskaber, hvor de latinske tekster er nyoversat til et nutidigt dansk.

Ludvig Holberg er uomtvisteligt en af Nordens største forfattere. Han skabte komedien på dansk – og hans stykker er stadig de mest spillede på de danske teatre. Han var et oplysningstidsmenneske, der tog livtag med nogle af sin tids væsentligste samfundsemner som kønsroller, religiøs tolerance og ufornuftige autoriteter – temaer, der stadig i høj grad er til debat i Danmark og Norge i dag. Derfor fejres udgivelsen af hans hovedværker på moderne dansk med arrangementer over hele Danmark fra februar til juni 2019. 

I Middelfart markeres udgivelsen på KulturØen den. 2. maj, hvor kan man høre litteraturforsker og kritiker Thomas Bredsdorffs foredrag om tolerancens og ligerettens betydning hos Holberg – og humorens betydning for begge dele. Foredraget starter kl. 19.00 og varer to timer.

Aftenen er arrangeret af Lillebælt Folkeuniversitet. Det er gratis at deltage i foredraget.

> Bestil gratis billet