Børn der løber

Efterårsferie-aktiviteter

14.10.21
Efterårsferien nærmer sig med hastige skridt og det betyder, for de fleste børn, en hel uges fri fra skole. Skal ferien tilbringes hjemme i år er det værd at kigge på bibliotekets arrangements-program for uge 42. Det indeholder nemlig masser af sjove og hyggelige aktiviteter for både børn og unge.

Børneteater og Harry Potter
Efterårsferien starter med børneteater for de 4-10 årige, som kan møde Jeppe, der får sig en overraskelse, da han en dag vågner op som baron. Forestillingen spiller lørdag den 16. oktober kl. 10.30 og billetter koster 30 kr.
> Køb billet til Jeppe

Samme dag, 16. oktober, starter den store Harry Potter-quiz på biblioteket på KulturØen. Her kan alle interesserede gå på opdagelse i det kendte univers spredt over hele biblioteket. Besøg poster med bl.a. Hogwarts, Diagonalstræde og Gryffindors opholdsstue og svar på spørgsmålene. Hvis man er heldig vinder man måske en præmie.
Quizzen fortsætter frem til den 13. november.

Mandag den 18. oktober kl. 10, 11 og 12 afholdes Harry Potter-værksted, hvor det er muligt at lave kreationer fra de magiske bøger. Børn i alle aldre er velkomne, men billet er nødvendig.
> Bestil billet til værksted kl. 10

> Bestil billet til værksted kl. 11

> Bestil billet til værksted kl. 12

Besøg fra uglernes verden
Tirsdag den 19. oktober kl. 10 kan man høre om uglerne og deres spændende liv når ugleekspert Henrik Christensen fra Uglernes Verden på Nordfyn fortæller om de interessante fugle. Med sig har han nogle ægte, levende ugler, så det bliver muligt at få et kig på de flotte fugle.

Foredraget er gratis, men kræver billet. Hvis du har lyst til at komme helt tæt på og måske holde en af uglerne på armen, kan du købe en særlig billet til 30 kr.
> Bestil billet til Uglernes verden

Læs i 24 timer
”Readathon” er navnet på et læsemarathon hvor unge mellem 13 og 20 år læser non-stop i 24 timer, fra onsdag den 20. oktober kl. 12 til torsdag den 21. oktober kl. 12.

Biblioteket sørger for underholdning undervejs, gode bøger og hygge i det hele taget. Det koster 75 kr. at deltage i Readathon, inkl. forplejning hele døgnet.
> Køb billet til Readathon

I billetten til Readathon indgår desuden foredrag med den populære forfatter Line Kyed Knudsen. Line Kyed Knudsen er en af vores største børnebogsforfattere.
Line fortæller om sine ungdomsbøger og dystopier, f.eks. serien Hvidt støv og Jorden under os, og så giver hun et indblik i, hvordan hun arbejder og får sine idéer.

Har man allerede billet til Readathon, er foredraget inkluderet.

Der er adgang for alle interesserede fra 12 år og op. Forældre og andre voksne er også velkomne. Foredraget foregår i Middelfartsalen onsdag den 20. oktober kl. 19.00. Foredraget koster 60 kr.
> Køb billet til foredrag med Line Kyed