Logo for DR Romanklubben

DR Romanklubben – nu kan du tilmelde dig

05.10.18
Biblioteket har åbnet for tilmelding til den populære DR Romanklub.

Nu er der godt nyt til de læselystne: Den forestående sæson af DR Romanklubben er så småt ved at være på trapperne, og du har nu mulighed for at lægge billet ind på ét af de to læsekredshold, biblioteket opretter. Læsekredsene mødes en gang om måneden fra december til maj for at diskutere de seks bøger, der er udvalgt til at være med i opløbet om DR Romanprisen.
> Gå direkte til tilmeldingsformularen

Vi løfter sløret for de første titler
Det er som altid DR og Litteratursiden, der blandt alle de danske romaner, som udkommer fra december 2017 til november 2018, udvælger de seks bøger, som læserne på de danske biblioteker landet over skal læse og diskutere. Når den sidste bog er læst i maj måned, er læsekredsdeltagerne med til at bestemme, hvilken af de seks, der har fortjent årets DR Romanpris. I sidste sæson var det Maren Uthaug, der modtog den fine pris for bogen ”Hvor der er fugle”.

Titlerne på de seks romaner offentliggøres løbende, da også de gode udgivelser fra efterårsmånederne skal kunne nå at komme i betragtning. På nuværende tidspunkt kan vi dog afsløre, hvilke tre romaner der skal læses som de første. Det bliver ”de” af Helle Helle, som netop har kunnet fejre sit 25-års jubilæum som forfatter. Så bliver det ”Bådens navn” af Kim Fupz Aakeson, der bl.a. også er forfatter til børnebøgerne om drengen Vitello samt flere filmmanuskripter. Og endelig er det ”Guds bedste børn” af Morten Pape, som i 2015 blev belønnet med BogForums Debutantpris for romanen ”Planen”.

Hvordan foregår det?
Alle interesserede har mulighed for at tilmelde sig et af de to læsekredshold, der oprettes på biblioteket på KulturØen. Holdene mødes enten tirsdag eller onsdag kl. 16.30-18.00, og første gang bliver henholdsvis tirsdag den 4. december og onsdag den 5. december. Herefter mødes læsekredsene en gang om måneden til og med maj.
En bibliotekar deltager i alle læsekredsene og fungerer som ordstyrer. Der serveres hver gang kaffe og te med lidt sødt til.

Sådan melder du dig til
Tilmelding sker via formularen eller på biblioteket senest mandag den 29. oktober. Det koster 200 kr. at deltage. Hvis der er flere tilmeldinger, end der er pladser på holdene, trækkes der lod blandt alle tilmeldte. Alle får besked senest mandag den 5. november.
> Tilmeldingsformular