Lars Dybdahl

Det danske møbelboom

09.09.21
Bliv klogere på dansk møbeldesign og det danske møbelboom 1945-1975, når kunsthistoriker og forfatter, Lars Dybdahl, holder foredrag tirsdag den 21. september.

Ægget, myren, svanen, pelikanen eller påfuglen, det lyder alt sammen som noget, der hører til ude i naturen. I stedet er det navnet på nogle af de største møbelklassikere i dansk designhistorie.

Wegner, Jacobsen og Juhl
Designstilen kaldes’ Danish Modern’, som var en af de mest populære møbelæra indenfor dansk design. Det var her Hans J. Wegner, Arne Jacobsen og Finn Juhl førte an.

Hør om tendenserne og typerne, og om hvordan de nye møbler møblerede velfærdssamfundet, når Lars Dybdal trækker linjer tilbage til mellemkrigstidens konfrontationer mellem det traditionelle og det moderne og frem til det aktuelle danske møbeldesign.
Lars Dybdahl er designforsker og forfatter og har bl.a. skrevet ’Det danske møbelboom’ (2017), og redigeret bøgerne ’101 Danske designikoner’ (2014) og ’Dansk design nu’ (2016).

Billetter  til foredraget koster 80 kr.
> Køb billet

Foredraget er arrangereret af Middelfart Kultur & Bibliotek i samarbejde med Brobygning Middelfart. Det foregår i FDB Møbler Middelfart på Sofiendalvej 10C  tirsdag den 21. september kl. 19.00-20.30.