Designforsker Lars Dybdal

AFLYST - Det danske møbelboom

07.10.20
Bliv klogere på dansk møbeldesign og det danske møbelboom 1945-1975, når kunsthistoriker og forfatter, Lars Dybdahl, holder foredrag på KulturØen i Middelfart torsdag d. 22. oktober.

Ægget, myren, svanen, pelikanen eller påfuglen, det lyder alt sammen som noget, der hører til ude i naturen. I stedet er det navnet på nogle af de største møbelklassikere i dansk designhistorie.

Wegner, Jacobsen og Juhl
Designstilen kaldes’ Danish Modern’, som var en af de mest populære møbelæra indenfor dansk design. Det var her Hans J. Wegner, Arne Jacobsen og Finn Juhl førte an i dansk møbeldesign internationale gennembrud.

Hør om tendenserne og typerne, og om hvordan de nye møbler møblerede velfærdssamfundet, når Lars Dybdal trækker linjer tilbage til mellemkrigstidens konfrontationer mellem det traditionelle og det moderne og frem til det aktuelle danske møbeldesign.

Lars Dybdahl er designforsker og forfatter og har bl.a. skrevet ’Det danske møbelboom’ (2017), og redigeret bøgerne ’101 Danske designikoner’ (2014) og ’Dansk design nu’ (2016).
Foredraget er arrangereret af Middelfart Kultur & Bibliotek i samarbejde med Brobygning Middelfart.  Det foregår i Middelfartsalen på KulturØen torsdag den 22. oktober kl.19.00-20.30  og koster 80 kr.