Heartland - here I come

Marias Klumme 2019:06

I skrivende stund (som er sidst i maj) er Deres samvittighedsfulde og trofaste klummeskribøse ved at pakke sin festival-bagage og gøre sig klar til Heartland Festival ved Egeskov Slot. Og tro endelig ikke at jeg dermed agter at ligge på den lade side og blot hengive mig til Bacchus´ favn (og hvem der ellers måtte være interesseret.) Næh nej. Uanset hvor sent, hvor omtåget, hvor vildt det bliver, har jeg altid litteraturen in mente, hvilket jeg har til hensigt at bevise ved i klumme-regi at levere både en før og en efter-klumme. Begge med litteraturen i centrum og med jer, kære læsere, for øje.

Heartland Festival gør sig især bemærket ved – foruden altså at ligge klods op og ned af et ægte slot med voldgrav! – at byde på både musik, kunst og talks (altså, samtaler.) Og her er det især i den sidste kategori, at den litteraturinteresserede får noget for pengene. Forfattere som Peter Høeg, Merete Pryds Helle, Suzanne Brøgger, Carsten Jensen, Erling Jepsen, Douglas Coupland, Sofi Oksanen og selveste Salman Rushdie har tidligere beriget Heartland-publikummet, og i år får festivallen besøg af amerikanske Jonathan Franzen, Kim Leine, Knud Romer og Kaspar Colling Nielsen – og naturligvis en masse andre begavede folk, som har noget at sige og mene om noget.

Hvis alt går efter planen – men det gør det nu sjældent – skal jeg opleve alle fire forfattere. Hvorefter jeg (igen: efter planen, der som førnævnt er en skrøbelig størrelse) vil dele mine oplevelser med jer klumme-læsere. I har med andre ord noget at glæde jer til. Og skulle jeg nu af uforklarlige årsager gå glip af noget, skal det ikke afholde mig fra bare at digte en historie. Sandheden er voldsomt overvurderet – og i og med at vi ganske ofte bevæger os i fiktionens verden qua læsning af skønlitteratur, er det vel nærmest kun på sin plads, at jeg fra tid til anden gør en god historie endnu bedre. Lidt digt har så vidt vides aldrig skadet nogen.

Nå, men tilbage til min festival-bagage, som optrådte indledningsvis i denne klumme. Foruden regnslag, solbriller, Dankort og 20 Blå Kings skal jeg – det er klart! – også ha´ en bog med. Man ved aldrig… Det er så dumt at stå og mangle læsestof – selv på en festival. De øvrige år har jeg medbragt en Tænkepause fra Aarhus Universitetsforlag. De fylder og vejer ingenting. Men i år tror jeg, det bliver Alberte Windings erindringsglimt fra barndommen: ”Kastevind”.

> Lån Kastevind

> Retur til Marias Klumme-arkiv

Materialer

Alberte Winding: Kastevind : erindringsglimt fra en barndom
  • Bog

Kastevind : erindringsglimt fra en barndom

Af Alberte Winding (2018)
Sangskriver og tekstforfatter Albert Windings (f. 1963) erindringsglimt fra barndommen. Hun fortæller om at navigere mellem voksne der er optaget af deres eget. Om sårbare venskaber, drenge og det første kys - og om at miste sin mor og være alene med sin sorg
Læs mere
  • Bog

Kastevind : erindringsglimt fra en ba...

Af Alberte Winding (2018)