Happy new year

Marias Klumme 2016:01

Et nyt år har taget sin begyndelse, og mange inspireres i den anledning til at opfinde nytårsforsætter, som gerne har karakter af noget opbyggeligt og forbedrende – enten for én selv eller éns omgivelser (i sjældne tilfælde begge.) Slankekure og rygestopkurser tages op (igen!), mens der afgives løfter om at gå tidligere i seng, først drikke alkohol igen til påske, meditere 15 minutter hver dag, have kødfrie dage 4 gange om ugen, spise fisk 2 af de resterende 3 og faste den sidste, slukke for alle mobile enheder kl. 15 og først tænde dem igen næste dag kl. 8, dybderense huden i ansigtet hver 3. dag og hele kroppen en gang om ugen, gå til yoga, pilates, kor, LCHF-madlavning og mindfulness, dyrke grøntsager, strikke karklude og halstørklæder og i det hele taget forsøge at blive mere selvforsynende.

Ydermere skal man huske at tage trappen i stedet for elevatoren, lade bilen stå om søndagen, spare på saltet, på smørret og på strømmen, sætte dej til koldhævning, deltage i store og små sociale arrangementer (så længe man stadig kan ligge i sin seng kl. 22), minimere madspild, abonnere på Politiken eller Information (gerne begge) og også få læst dem, gå i biograf- og teaterklub, ha´ fingeren på pulsen og samtidig undgå at den stiger.

Well, skulle nogen have fået lyst til at kopiere ovenstående livsstilsprogram, skal de være velkomne, og føler man sig ikke udfordret nok, sender man bare en frankeret svarkuvert til undertegnede, som gerne ryster op med flere gode bud på, hvordan man arbejder hen imod absolut ikke at have tid til noget af det, der ikke er fornuftigt.

Skulle jeg selv få tid og samvittighed til det, går mine 2016-planer mere i retning af at se endnu sæson af ”X-Factor” og ”Badehotellet”, spise pizza en gang om ugen, bunde de sidste flasker portvin fra jul, holde naboerne vågne med Erasures album ”The Innocents” fra 1988 på repeat, bruge giftigt og selvantændende skyllemiddel der dufter vildt godt, ryge Blå Kings under emhætten, bage kager (dem med smør og sukker i) i weekenden, gå i seng på den forkerte side af midnat samt skalte og valte med mit helbred og mine muligheder i det hele taget.
> Se Badehotellet på Filmstriben
> Lån The Innocents fra Bibliotek.dk

Men det kan da være, vi ses i det Kgl. Teater i løbet af januar. Jeg skal se den spritstive druk-komedie ”Puntila”, der handler om en finsk godsejer, som i beruset tilstand er en ren engel, men i ædru ditto en ondsindet tyran. Dét tror jeg godt, man kan lære et og andet af.

> Retur til Marias Klumme-arkiv