Bøger og bogsnak beriger

Lad det bare være slået fast én gang for alle: Det er berigende at læse. Og endnu mere berigende bliver det, når læseoplevelsen deles med andre. Dét er der mange, der allerede har opdaget, og derfor inviterer bibliotekerne i Ejby, Nørre Aaby og på KulturØen hvert forår og efterår til Åbne Læsecaféer, hvor alle er velkomne til en snak om de udvalgte bøger og en kop kaffe.

Hvad skal vi læse, og hvornår skal vi mødes?

Ejby Bibliotek er det Maria Guldager Rasmussen, der har udvalgt bøgerne til efterårets læsecaféer. Og i denne sæson skal deltagerne læse tre danske arbejdsplads-romaner.
Den første roman bliver klassikeren ”Legetøj” af H.C. Branner. Herefter følger Vibeke Marxs ”Morgenåbner”, og til slut rundes sæsonen af med den spændende roman ”Undtagelsen” af Christian Jungersen.

På Ejby Bibliotek er der Åben Læsecafé tirsdag den 24. september, tirsdag den 29. oktober og tirsdag den 26. november. Alle dage kl. 11-12.

Nørre Aaby Bibliotek tager Birgitte Juhl imod, når der i løbet af dette efterår skal læses tre gode romaner.
Først er det Knud Romers selvbiografiske roman ”Den som blinker er bange for døden”, der er på programmet. Herefter følger norske Britt Karin Larsens bog ”Der vokser et træ i Mostamägg”, og til slut skal den franske klassiker ”Pesten” af Albert Camus læses og diskuteres.

På Nørre Aaby Bibliotek er der Åben Læsecafé torsdag den 26. september, torsdag den 31. oktober og torsdag den 28. november. Alle dage kl. 11-12

Biblioteket på KulturØen lægger alle læsecaféer op til et af efterårets mange spændende arrangementer.
I august lægger vi ud med at læse ”Hungerhjerte” af Karen Fastrup, da forfatteren kommer til Sindssyg God Søndag den 1. september og fortæller om sit arbejde med bogen. 
Herefter følger romanen ”Et andet menneske, et andet liv” af somaliskfødte Sofie Jama, som gæster KulturØen til september for i samtale med Maria Guldager Rasmussen at tale om sin bog. 
Til oktober skal vi læse første del af Lotte Kaa Andersens roste trilogi ”Hambros Allé 7-9-13”, da Lotte selv lægger vejen forbi i samme måned for at fortælle om sin trilogi om livet i tre familier på nogle af landets dyreste adresser.
Sidst i oktober er det Industriens Uge, og i den anledning læser vi Svend Åge Madsens roman ”Se dagens lys”, inden der senere er et foredrag om robotteknologi.
I november vender vi blikket mod Frankrig og læser ”Underkastelse” af Michel Houellebecq, inden Jørn Boisen holder foredrag i Oasecaféen om den franske pessimisme.
Og endelig rundes årets læsecaféer af med Tænkepausen ”Kød” af Jonatan Leer fra Aarhus Universitet. Jonatan Leer kommer og gør os klogere på kød ved en Oasecafé på KulturØen i december.

På Biblioteket på KulturØen er der Åben Læsecafé onsdag den 14. august, onsdag den 11. september, tirsdag den 1. oktober, onsdag den 30. oktober, tirsdag den 19. november og onsdag den 4. december. Alle dage kl. 11-12.

Sådan deltager du 
Bibliotekerne skaffer de bøger, der skal læses, og den aktuelle bog kan afhentes og lånes på det pågældende bibliotek ca. en måned inden, den er på programmet i læsecaféen.

Det er gratis at deltage i læsecaféerne, og tilmelding er ikke nødvendig.
> Se og print folder om læsecaféerne