Mode på biblioteket

Efter en veloverstået modeuge i København fortsætter vi i modens tegn og anbefaler spændende materialer om mode.

Starten af august måned byder på Copenhagen Fashion Week. Med sig førte det inspirerende modeshows, glamourøse events, kreativ street style og ikke mindst champagne i rigelige mængder.

Det er dog ikke kun fem dage i Københavns gader og stræder, at du kan opleve mode og blive klogere på dens forunderlige verden. Også på bibliotekerne i Middelfart Kommune kan du træde ind i et univers af mode med bøger, magasiner og film om emnet.

Se et udvalg af den store samling i dette indlæg, hvor cand.mag. og modeskribent Rikke Ulsøe skriver om forskellige materialetyper og anbefaler tre interessante titler inden for hver.

Modebøger
Om end der naturligvis findes romaner og anden fiktion, der handler om modeverdenen, er der typisk tale om faglitteratur, når det gælder modebøger. Undergenrerne spænder vidt, og du vil derfor både kunne finde opslagsværk om modehistorie og stilguides såvel som selvbiografier og biografier.
Med modebøger er der altså rig mulighed for at få en dybere forståelse for moden samt et mere nuanceret kendskab til dens vigtige aktører. I disse tre bøger får du mulighed for at skærpe din historiske viden, stifte bekendtskab med en af Danmarks største designere og få inspiration fra tidens danske it girl.  
> Lån "Moden i det 20 århundrede"
> Lån "Ej blot til pynt. Et livstykke"
> Lån "Dress Scandinavian"

Modemagasiner
Modemagasiner har været en stor inspirationskilde for en bred læserskare i mere end 100 år. De agerer bindeled mellem designeren og forbrugeren ved blandt andet at sende deres moderedaktører til alverdens modeshows og bringe billeder og reportager derfra i bladet. 
Som bibliotekslåner har du adgang til verdens førende modemagasiner via den digitale tjeneste RB Digital. Her finder du traditionsrige magasiner som Elle, Harper’s Bazaar og Marie Claire, som hver måned leverer læsning og fine billeder til modeinteresserede mennesker verden over. 
>  Læs mere om RB Digital
> Læs magasinet "Elle"
> Læs "Harper’s Bazaar"
> Læs "Marie Claire"

Modefilm
Inden for film findes der både dokumentarer og spillefilm, som handler om mode. Filmmediet giver dig en anden oplevelse end det skrevne ord, og derfor kan modefilm være et fint supplement til bøgerne om samme emne.
Med disse anbefalede titler får du chance for at lære Yves Saint Laurent og Coco Chanel - to af historiens mest indflydelsesrige designere -  bedre at kende. Derudover kan du få et billede af livet på en moderedaktion i filmen The Devil Wears Prada, hvor Meryl Streep giver den som barsk chefredaktør.
> Lån "Yves Saint Laurent"
> Lån "Coco før Chanel"
> Lån "The Devil Wears Prada"

Du kan også læse en indføring i modens verden på Faktalink.
> Se Faktalink om mode

Bestil titlerne hjem til dit bibliotek, og tilfør din læsning og dit filmforbrug et stilfuldt præg. God fornøjelse. 

Skrevet af modeskribent Rikke Ulsøe Nielsen

> Læs Rikkes blogindlæg om 25 must-read modebøger