Arkiv 'Dagens anbefaling'

Her kan du se tidligere udgaver af 'Dagens anbefaling'. Det er anbefalinger af 'blå titler', som frit kan lånes på eReolen. Anbefalingerne er skrevet af vores bibliotekarer og litteraturformidlere under lukningen af bibliotekerne.

Forside på 'Universets engle'

11. Anbefaling (e-bog og lydbog)

'Universets engle' af Einar Már Guðmundsson
Besøgte du i sommeren 2019 Sindssyg god søndag i Teglgårdsparken, så hørte du måske Einar Már Guðmundsson læse højt fra sin roman Universets Engle om et muntert restaurantbesøg?  Universets engle er en skildring fyldt med visdom, poesi, naturglæde, kærlighed og varme, men også med dyb indsigt i den smerte, der skal rummes, når murene lukker sig omkring sindet. Romanen blev tildelt Nordisk Råds Litteraturpris i 1995, og er den stadig lige læseværdig.

> Lån e-bogen(link is external)
> Lån lydbogen(link is external)

 

 

 

 

 

Forside på *Bjergtaget'

10. Anbefaling (e-bog)

'Bjergtaget' af Sidsel Sander Mittet
Elvernes verden, Bjerget, er fyldt med intriger, blodige kampe og sex. Mennesker er kun til for elvernes fornøjelses skyld. Hvis de overlever at blive bjergtaget, kan de bruges til avl for at sikre elvernes overlevelse. Udenfor Bjerget spredt omkring i Odense, bor fem unge, hvis veje krydses da de opdager, at de ikke er som alle andre.  Det er en spændende og velskrevet ungdomsbog.

> lån e-bogen

 

 

 

Forside på 'Stækkede vinger'

9. Anbefaling (e-bog)

'Stækkede vinger' af Margaret Drabble
Bessie Bawtry bliver født i en lille mineby i Yorkshire i England i starten af det tyvende århundrede. Hendes forældre er jævne mennesker, men Bessie er usædvanligt velbegavet, og det går hurtigt op for hende, at hun ikke er skabt til et liv i den lille landsby. Næsten hundrede år senere kommer Bessies barnebarn Faro til byen for at undersøge sin familiehistorie. En barsk og medrivende roman, der bygger på virkeligheden og fortæller om Margaret Drabble mors liv. Den er velskrevet, alvorlig og underholdende på samme tid. 

> Hent som e-bog

 

 

 

 

Forsiden på 'Sherlock Holmes' eventyr'

8. Anbefaling (lydbog og e-bog)

'Sherlock Holmes´ eventyr' 
af A. Conan Doyle

Bogen her består af 12 fortællinger, hvor den uforlignelige Sherlock Holmes og hans trofaste væbner Dr. Watson skal opklare det ene mysterium efter det andet. Hvordan kan det for eksempel være, at den unge miss Hunter kun kan få guvernante-jobbet, hvis hun lover at lade sig klippe korthåret i den urovækkende fortælling ’Blodbøgene’? Og hvordan havner en kostbar karfunkel i kroen på en londonsk gås, som det sker i ’Den blå karfunkel’? Sherlock Holmes har svarene.

Hent som lydbog
> Hent som e-bog

 

Forside på 'Motorhjerte'

7. Anbefaling (lydbog)

'Motorhjerte' af Adam O. 
En fremtidsfortælling om fire søskende, som skal besøge deres morfar i Sverige. Efter et flystyrt er de i et fremtids-Danmark fyldt med skrot og onde robotter. Kan de nå frem til morfar i tide? Fortællingen har både satirisk bid og noget på hjertet for både børn og voksne. Bogen kan læses op for børn fra ca. 9 år og læses selv fra ca. 11 år. Bogen er anden del af serien 'Den rustne verden'.

Hent som lydbog

 

Forside på 'Under fremmed himmel'

6. Anbefaling (e-bog)

'Under fremmed himmel' af David Park 
En roadmovie i romanform? Det er mit bedste bud på en beskrivelse af David Parks roman.
Himmel og jord står i et. Julen står for døren. Et forældrepars søn ligger influenzaramt på sit kollegie langt hjemmefra. Alle fly og offentlig transport er gået i stå. Hvad gør man?
Fotografen Tom pakker bilen med overlevelsesgrej og tager afsted. Kører hele natten og i mørket har han tid og ro til at reflektere over sin rolle som ægtemand og far. 
En roman om kærlighed, især den ubetingede kærlighed man har til sine børn. Meget rørende og meget ærlig. 

> Hent e-bogen
> Playliste (som Tom lytter til)
> Billedserie (af fotograf Sonya Whitefield)

 

 

 

Forside på 'Vredens druer'

5. Anbefaling (e-bog)

Vredens druer af John Steinbeck 
Kan en fortælling om den dybeste armod og menneskelige lidelser være smuk? Ja, når den fortælles af den amerikanske nobelprismodtager John Steinbeck. Romanen foregår under Depressionen i 1930´ernes USA og handler om familien Joad, der af nød tvinges væk fra deres hjem i Oklahoma og drager mod vest til Californien. Det bliver en umenneskelig hård rejse tværs over USA, og da de kommer frem, er der alt for mange desperate arbejdere til de få stillinger, 

> Hent e-bogen

 

 

 

 

 

 

Tove Ditlevsen : et portræt

4. Anbefaling (e-bog)

'Tove Ditlevsen: et portræt'
af Anne-Sofie Storm Wesche 

Tove Ditlevsen (1917-1976) er et fyrtårn indenfor dansk litteratur. Hendes romaner og digte er elsket og læst af mange, og hendes eget liv fletter sig ind i og ud af hendes forfatterskab. Hvis du har lyst til at lære vores alle sammens Tove bedre at kende, kan du kaste dig over denne biografi, der skildrer hende fra opvæksten, hvor hun ikke oplevede megen omsorg, til hendes mange ægteskaber, børn, forfatterskabet og arbejdet som brevkasseredaktør.

> Hent e-bogen

 

Forside på 'Forbandede kærlighed'

3. Anbefaling (lydbog og e-bog)

'Forbandede kærlighed' af Colleen Hoover
En betagende smuk kærlighedshistorie om den 23-årige amerikanske sygeplejestuderende Tate, der møder en fyr som åbenlyst gemmer på en stor smerte med rod i fortiden. En vild tiltrækning bliver til en umulig forelskelse, som vokser til kærlighed.
Den romantiske og rørende fortælling er medrivende og hurtigt læst, da den er helt umulig at slippe undervejs. 

PS. Du kan låne mange flere titler af Colleen Hoover på Ereolen, og de er alle lige så gode.

> Hent som lydbog
> Hent som e-bog

Forside på 'Ind i indfulness'

2. Anbefaling (lydbog)

'Ind i mindfulness' 
Er du én af de mange danskere, der har mere tid derhjemme nu, end du plejer? Covid-19 har sendt mange hjem fra arbejde, men måske kan du få noget godt ud af situationen. Du kan fx prøve at udforske mindfulness, som tilstand, teoretisk begreb og som psykologisk retning. De grundholdninger, som understøtter mindfulness og betydningen af mindfulness i vores relationer, udforskes i denne lydbog.

> Hent  lydbogen

 

Forside på 'Hvor der er fugle'

1. Anbefaling (e-bog)

'Hvor der er fugle' af Maren Uthaug
Johan vil arbejde som fyrpasser, men det kræver at han er gift. Han gifter sig derfor af nød med Marie og ikke med hans store kærlighed, Hannah, da hun venter barn med en anden. Og dermed er der lagt i kakkelovnen til et slægtsdrama udover det sædvanlige, der overrasker læseren igen og igen.

> hent e-bogen