Gå på opdagelse i Danmarks historie

Historisk Atlas

Adgang
Fri adgang
Interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger om alt fra fortidsminder og fredede bygninger til slagmarker og slotte.

Der er over 100 digitale ældre og nyere kort på HistoriskAtlas.dk – lige fra renæssancekort til moderne luftfotos. HistoriskAtlas.dk er en alternativ indgang til viden, der ellers ofte kræver et besøg på det lokale arkiv, museum eller bibliotek. HistoriskAtlas.dk gør vores individuelle lokale historie og vores fælles kulturarv nærværende – når som helst og hvor som helst – også uden for almindelige åbningstider.

Fortællingerne på HistoriskAtlas.dks kulturinstitutionslag er lavet af en lang række arkiver, museer og biblioteker, der deler ud af deres store viden om den lokale og nationale historie. Fra maj 2016 er det også muligt for alle danskere at oprette en profil på HistoriskAtlas.dks borgerlag, og bidrage til at skrive vores fælles Danmarkshistorie.

Der er over 220 kulturhistoriske institutioner, der tilsammen har oprettet over 6000 lokaliteter og har uploadet 20.000 billeder.